Ad


ونجلیس، موسیقیدان یونانی در ۷۹ سالگی بر اثر کرونا درگذشت

تریبون هنر: ونجلیس، موسیقیدان یونانی و خالق موسیقی آثاری چون «ارابه های آتش»، «فتح بهشت» و «بلید رانر» در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

دلیل درگذشت این آهنگساز نامدار یونانی هنوز مشخص نشده است اما بر اساس اعلام خبرگزاری آتن او در بیمارستانی تحت درمان کووید ـ ۱۹ بوده است.

«ونجلیس» بیشتر برای ساخت موسیقی فیلم برنده اسکار «ارابه‌های آتش» به شهرت رسیده است، فیلمی تاریخی و درام به کارگردانی «هیو هادسن» درباره دو ورزشکار است که برای حضور در المپیک تمرین می‌کنند. این فیلم در کنار جایزه گلدن‌گلوب بهترین فیلم، در هفت رشته نامزد اسکار شد و سه جایزه اسکار برای فیلم، فیلمنامه و موسیقی دریافت کرد.

 

موسیقی متن این فیلم یکی از ماندگارترین موسیقی‌های متن سینما در دهه ۱۹۸۰ میلادی محسوب می‌شود.

«ونجلیس» در سال ۱۹۴۳ با نام کتکا «اوانجلوس اودیسه پاپاتاناسیو» به دنیا آمد، علاقه اولیه خود را به موسیقی و آزمایش با صداهایی که از کوبیدن قابلمه ها و تابه‌ها یا چسباندن میخ ها، لیوان ها و سایر اشیاء به سیم های پیانوی والدینش ایجاد می شود، کشف کرد.

او مجذوب هنگ‌های آوازهای محلی یونانی و موسیقی مسیحی ارتدکس بود اما هیچ آموزش رسمی موسیقی نداشت، که او بعدها گفت که به حفظ حس خلاقیت او کمک کرده است.

 

پس از شروع کار با گروه‌های راک محلی، ونجلیس در سن ۲۵ سالگی به همراه بسیاری دیگر از هنرمندان یونانی با وقوع کودتای ۱۹۶۷ که یک حکومت نظامی در یونان بود به پاریس رفت.

«ونجلیس» در پاریس جذب زمینه جدیدی از سازهای الکترونیکی شد که به او اجازه می داد موسیقی ملودیک شادابی را ایجاد کند که به صدای منحصر موسیقی او تبدیل شد.

علیرغم موفقیت در صحنه پراگ راک اروپایی در اوایل دهه ۱۹۷۰، او نسبت به موسیقی تجاری حس خوشایندی نداشت و بیشتر وقت خود را در استودیویی در لندن می‌گذراند و در آنجا بود که موسیقی فیلم «ارابه های آتش» را نوشت، داستان پیروزی گروهی از دوندگان بریتانیایی در بازی های المپیک ۱۹۲۴.

 

موفقیت موسیقی«ارابه‌های آتش» دیگر موسیقی‌های او را تحت الشعاع قرار داد، اما او موسیقی تعدادی از فیلم‌های مهم از جمله «گمشده» به کارگردانی هموطنش «کوستا گاوراس» و فیلم هیجان‌انگیز «بلید رانر» ساخته «ریدلی اسکات» را نیز در کارنامه دارد.

تاریخ انتشار :۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مروری بر زندگی جان وین در سالگرد تولدش

    تریبون هنر: ماریون روبرت موریسون با نام هنری جان وین (John Wayne) در سال ۱۹۰۷ در شهر وینترست در ایالت آیووا آمریکا به دنیا آمد. وی در کالیفرنیا بزرگ شد و با کسب بورس ورزشی به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی رفت. در تعطیلات تابستان کارگر استودیوی فوکس شد و خیلی زود […]

  • نقد «بنشی های اینیشرین»؛ آغاز پوچی با پایان یک دلخوشی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: ارزش عمر آدم به چیست؟ باقی ماندن چه چیزی از انسان در گذر سال ها، عمر او را پربار می کند؟ ما باید چه کار کنیم که در گذر عمر، پوچ و بیهوده نباشیم؟ فیلم بنشی های اینیشرین (banshees of inisherin) پاسخ غم انگیزی به […]

  • خودکشی هنرمندان ایرانی: از آزاده نامداری و زهره فکور صبور تا صادق هدایت و غزاله علیزاده

    تریبون هنر: خودکشی هنرمندان در ایران و جهان، نمونه های فراوانی دارد. خودکشی هایی که عمدتا نتیجه افسردگی این افراد هستند. افسردگی چهره ندارد، در این گزارش به چندین هنرمند داخلی و جهانی پرداختیم که بخاطر افسردگی به زندگیشان پایان دادند. این موضوع همیشه پرسیده می‌شود، یک پایان تلخ بهتر […]

  • حامیان اصلی فیلم برادران لیلا چه کسانی هستند؟

    تریبون هنر: سید عبدالجواد موسوی در خبر آنلاین نوشت: این روزها به طعنه و گلایه زیاد شنیده ایم که در مملکت ما همه شده اند منتقد فیلم. مشخصا هم به فیلم برادران لیلا اشاره می کنند که از زمان پخشش در فضای مجازی کم تر کسی درباره اش اظهار نظر […]

  • سریال آخرین بازمانده از ما: رویای به حقیقت پیوسته ی گیمرها

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: اگر گیمر هستید سریال «آخرین بازمانده از ما» برای شما تجربه ای فوق العاده و رویایی به حقیقت پیوسته است. در غیر این صورت با سریالی معمولی مواجه خواهید بود که در دو قسمت پایانی، جذاب می شود. بازی «The Last Of Us» یکی از […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad