Ad


ونجلیس، موسیقیدان یونانی در ۷۹ سالگی بر اثر کرونا درگذشت

تریبون هنر: ونجلیس، موسیقیدان یونانی و خالق موسیقی آثاری چون «ارابه های آتش»، «فتح بهشت» و «بلید رانر» در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

دلیل درگذشت این آهنگساز نامدار یونانی هنوز مشخص نشده است اما بر اساس اعلام خبرگزاری آتن او در بیمارستانی تحت درمان کووید ـ ۱۹ بوده است.

«ونجلیس» بیشتر برای ساخت موسیقی فیلم برنده اسکار «ارابه‌های آتش» به شهرت رسیده است، فیلمی تاریخی و درام به کارگردانی «هیو هادسن» درباره دو ورزشکار است که برای حضور در المپیک تمرین می‌کنند. این فیلم در کنار جایزه گلدن‌گلوب بهترین فیلم، در هفت رشته نامزد اسکار شد و سه جایزه اسکار برای فیلم، فیلمنامه و موسیقی دریافت کرد.

 

موسیقی متن این فیلم یکی از ماندگارترین موسیقی‌های متن سینما در دهه ۱۹۸۰ میلادی محسوب می‌شود.

«ونجلیس» در سال ۱۹۴۳ با نام کتکا «اوانجلوس اودیسه پاپاتاناسیو» به دنیا آمد، علاقه اولیه خود را به موسیقی و آزمایش با صداهایی که از کوبیدن قابلمه ها و تابه‌ها یا چسباندن میخ ها، لیوان ها و سایر اشیاء به سیم های پیانوی والدینش ایجاد می شود، کشف کرد.

او مجذوب هنگ‌های آوازهای محلی یونانی و موسیقی مسیحی ارتدکس بود اما هیچ آموزش رسمی موسیقی نداشت، که او بعدها گفت که به حفظ حس خلاقیت او کمک کرده است.

 

پس از شروع کار با گروه‌های راک محلی، ونجلیس در سن ۲۵ سالگی به همراه بسیاری دیگر از هنرمندان یونانی با وقوع کودتای ۱۹۶۷ که یک حکومت نظامی در یونان بود به پاریس رفت.

«ونجلیس» در پاریس جذب زمینه جدیدی از سازهای الکترونیکی شد که به او اجازه می داد موسیقی ملودیک شادابی را ایجاد کند که به صدای منحصر موسیقی او تبدیل شد.

علیرغم موفقیت در صحنه پراگ راک اروپایی در اوایل دهه ۱۹۷۰، او نسبت به موسیقی تجاری حس خوشایندی نداشت و بیشتر وقت خود را در استودیویی در لندن می‌گذراند و در آنجا بود که موسیقی فیلم «ارابه های آتش» را نوشت، داستان پیروزی گروهی از دوندگان بریتانیایی در بازی های المپیک ۱۹۲۴.

 

موفقیت موسیقی«ارابه‌های آتش» دیگر موسیقی‌های او را تحت الشعاع قرار داد، اما او موسیقی تعدادی از فیلم‌های مهم از جمله «گمشده» به کارگردانی هموطنش «کوستا گاوراس» و فیلم هیجان‌انگیز «بلید رانر» ساخته «ریدلی اسکات» را نیز در کارنامه دارد.

تاریخ انتشار :۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad