داریوش رفیعی؛ ۶۴ سال پس از مرگ در اوج جوانی
تریبون هنر: ۶۴ سال از درگذشت داریوش رفیعی، خواننده جوانمرگ موسیقی ایران گذشت. او در اوج شهرت به دلیل اعتیاد و تزریق آمپول کزار درگذشت.
داریوش رفیعی در روز ۴ دی ۱۳۰۶، در بم به دنیا آمد. وی فرزند لطفعلی رفیعی، نماینده مردم بم در مجلس شورای ملی بود. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در همان شهر در جوانی بهخاطر موسیقی، تحصیل را در بم نیمهکاره گذاشت و به تهران آمد.
در تهران ابتدا با مصطفی گرگینزاده و سپس با مجید وفادار آشنا شد که حاصل آشنایی داریوش رفیعی با مجید وفادار ضبط ترانههایی مشهور مانند: «زهره»، «شب انتظار»، «گلنار» و بسیاری ترانه مشهور دیگر شد. رفیعی همچنین با جواد بدیعزاده خواننده مشهور ایرانی نیز آشنا بود بهطوریکه تقریباً عضو دائمی خانواده او بود.
مجموعه آثار او با نام کاروان عمر به کوشش شهرام آقاییپور در سال ۱۳۸۷ به چاپ رسیدهاست.
داریوش رفیعی که در اوج شهرت خود به اعتیاد مبتلا شده بود بر اثر تزریق آمپول آلوده، به کزاز مبتلا شد. و در بیمارستان بستری شد. او سرانجام در ۲ بهمن ۱۳۳۷ در بیمارستان هزار تختخوابی پهلوی تهران (بیمارستان امام خمینی تهران) درگذشت. او را در قبرستان ظهیرالدوله دفن کردند
بیژن ترقی – تصنیف سرا- درباره آخرین ساعات زندگی رفیعی میگوید: «صبح دوم بهمن بود، برف سنگینی میبارید و با اتومبیل خودمان، از جاده قدیم شمیران بهسوی شهر میآمدیم، به ابتدای کوچه فردوس محل اقامت داریوش رسیدیم، دیدیم او به همراه مادرش و زن دیگری به انتظار رسیدن اتومبیلی در کنار خیابان ایستاده است. بلافاصله توقف کردیم و از آنها خواستیم سوار بشوند تا به شهر برویم، داریوش درحالیکه از درد به خود میپیچید، در کنار من قرار گرفت و به درخواست آنها بهسوی بیمارستان حرکت کردیم.
ظاهراً بعد از تجویز، آقای دکتر متوجه شده بودند که این درد کزاز است و باید واکسن بزنند، پیشنهادی که آقای لاریجانی مدیر داروخانه عدالت داده بود و موردتوجه دکتر قرار نگرفته بود. بدبختانه در این مملکت هنوز هم قانونی برای تعقیب این دکترها و اشتباهاتی که مرتکب میشوند وجود ندارد به هر صورت کار از کار گذشته بود، داریوش با همان حال نزار گفت: بیژن این آخرین باری است که برف و باریدن برف را میبینم، دیگر زندگی من به پایان رسیده. دلداری دیگر چه فایدهای داشت، به بیمارستان رسیدیم، شورا تشخیص کزاز دادند، او را در اتاقی بستری کردند که همه پردههایش سیاهرنگ بود، به علاج پرداختند ولی دیگر سودی نداشت.
در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید
تاریخ انتشار :۶ بهمن ۱۴۰۱