Ad


محمد گلریز: امام خمینی (ره) با موسیقی فاخر مخالفتی نداشتند

تریبون هنر: محمد گلریز خواننده آثار انقلابی هم‌زمان با سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با هنرآنلاین با یادآوری خاطرات خود از ورود تاریخی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران به میهن در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، گفت: هنوز که هنوز است خاطرات آن روز را فراموش نمی‌کنم. شاید باورنکردنی باشد اما به‌قدری این اتفاق زنده و به‌یادماندنی است که همچنان حس تازگی آن را احساس می‌کنم.

او ادامه داد: امام بعد از ورود به ایران به بهشت زهرا (س) آمدند. من این افتخار را داشتم که در چند قدمی ایشان سرود “برخیزید” را با همراهی گروه کر اجرا کنم. دفعه بعدی زمان اجرای سرود شهید مطهری بود که باز هم از نزدیک با این اسطوره ملاقات کردم. به جرات می‌گویم که شخصیت امام بی‌مانند است.

گلریز افزود: روزی که هم ایشان فوت کردند من در راه رسیدن به محل کار خود شاهد بهت و چهره‌های غمناک مردم بودم ولی دلیل آن را نمی‌‌دانستم. تا این که به اداره رسیدم. آنجا بود که متوجه شدم امام را از دست داده‌ایم.

او با یادآوری ساخت قطعات موسیقایی برای امام خمینی و خواندن آن‌ها اظهار کرد: روزی که امام درگذشت، یک قطعه موسیقی برای کاستن از دردها و آلام مردم ساختیم که در نوع خود بی‌نظیر بود. قطعه “دریغا” با شعری از حمید سبزواری و آهنگسازی محمد شکوهی ساخته شد و من نیز بر روی آن خواندم تا مرهمی بر دل‌های مردم باشد.

گلریز به خواندن قطعه موسیقی “غم فراق” در چهلمین روز درگذشت امام راحل اشاره کرد و گفت: آن قطعه نیز با شعری از محمود شاهرخی و موسیقی هادی آرزم ساخته شد.

گلریز با بیان این که در سال‌های بعد نیز قطعات دیگری برای حضرت امام ساخته شد، خاطرنشان کرد: پس از رحلت امام تلاش کردم هر سال قطعاتی را برای رهبر کبیر انقلاب بسازم و تا مدت‌ها این رویه را ادامه می‌دادم، کاری که به‌نوعی یک وظیفه برای من و تسلای خاطری برای مردم بود.

خواننده موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بهره بردن از شعر امام در قطعات موسیقی اشاره کرد و گفت: خود من چند قطعه موسیقی را با اشعار امام خمینی خواندم. به نظرم به شعرهای امام (ره) کمتر توجه شده و جای آن در قطعات موسیقی خوانندگان خالی است.

گلریز با بیان این که اگر بر روی اشعار ایشان موسیقی فاخر ساخته شود، می‌تواند ماندگار شود، خاطرنشان کرد: شعرهای حضرت امام دارای جنبه‌های عاشقانه و عارفانه است که اگر موسیقی خوب و فاخری بر روی آن قرار داده شود حتماً در خاطر مردم می‌ماند.

وی همچنین درباره رابطه امام (ره) با موسیقی گفت: ایشان با موسیقی فاخر مخالفتی نداشتند، برای نمونه قطعه موسیقی که برای شهید مطهری ساخته و برای ایشان اجرا شد خود می‌تواند گواه این مدعا باشد. آن قطعه‌ توجه امام را به خود جلب کرد. پس از ساخت قطعه “شهید مطهر” ایشان ما را تائید و برای ما دعا کردند.

تاریخ انتشار :۱۵ خرداد ۱۳۹۹

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad