Ad


جشن تولد دکتر علی رفیعی با حضور هنرمندان / گزارش تصویری

تریبون هنر: سالروز تولد ۸۴ سالگی دکتر علی رفیعی با بغض و سکوت این هنرمند همراه شد.

به گزارش تریبون هنر، شامگاه چهارشنبه ۲۲ دی ماه همزمان با سالروز تولد دکتر علی رفیعی، تعدادی از شاگردان او در خانه هنرمندان ایران گرد هم آمدند؛ اما علی رفیعی در روز تولدش اندوهگین بود.

این برنامه به کوشش ستاره اسکندری، بازیگر تئاتر و از شاگردان علی رفیعی و محمد زمان وفاجویی، دستیار این هنرمند برگزار شد اما این دو از ابتدا اعلام کردند که در شرایط فعلی که بسیاری از مردم درگیر مشکلات گوناگون هستند و در روزهایی که جامعه هنری سوگوار است، برنامه ای با عنوان جشن تولد نخواهند داشت و این برنامه صرفا یک دورهمی دوستانه است.

در این برنامه ابتدا حاضران از نمایشگاه پوستر آثار علی رفیعی که در گالری تابستان خانه هنرمندان برپا بود، بدن کردند.

در ادامه فیلمی از پشت صحنه تازه ترین نمایش این هنرمند” خانه برناردا آلبا” به نمایش در آمد.

این فیلم ” پشت دیوارهای این خانه” نام داشت که با کارگردانی لیلا جعفری و به تهیه کنندگی ستاره اسکندری ساخته شده است.

بعد از نمایش این فیلم در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان، ستاره اسکندری متن کوتاهی را به عنوان تبریک تولد علی رفیعی خواند و استاد خود را به روی صحنه دعوت کرد.

علی رفیعی اما هیچ آمادگی صحبت کردن نداشت.

او گفت: آمادگی هر کاری داشتم جز صحبت کردن. هیچ فکرش را نکرده بودم.بعد از چند لحظه مکث ادامه داد: دردی بر من مستولی است.

او باز هم بعد از چند لحظه مکث افزود: اگر تئاتر کار می کردم، هیچ دردی نداشتم.

این جمله با اشکهای رفیعی همراه شد و این هنرمند در حالیکه متاثر شده بود، جملات کوتاه خود را این گونه به پایان رساند: سخنرانی باشد برای وقتی دیگر، بعد از اجرای نمایشی تازه. عجز مرا بیش از این نخواهید که توان صحبت ندارم.

حمید پور آذری، کارگردان تئاتر و دیگر شاگرد و دستیار رفیعی، در کنار او روی صحنه رفت و سپس مجید رجبی معمار، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران و مدیر تماشاخانه ایرانشهر به دعوت ستاره اسکندری در جملات کوتاهی تولد علی رفیعی را تبریک گفت و تاکید کرد: درخانه هنرمندان ایران و تماشاخانه ایرانشهر همه جوره در خدمت آقای دکتر هستیم، اگر ما را قابل بدانند.

او تابلویی به عنوان هدیه تولد به رفیعی تقدیم کرد.

شاگردان علی رفیعی همزمان با اجرای نمایش ” خانه برناردا البا” که سال ۹۷ در تالار وحدت اجرا شد، جشن تولد مفصلی با حضور جمع بزرگی از هنرمندان برای او برگزار کردند. حالا اما به مراسمی کوچک اکتفا کردند.

علی رفیعی در بخش‌هایی از مستند “پشت دیوارهای این خانه” توضیح می‌دهد که این نمایشنامه درباره دیکتاتوری فرانکو در اسپانیاست، او از نبود عشق در ان دوره سخن می گوید و معتقد است این مضامین در نقاشی‌های گویا، نقاش اسپانیایی نیز نمود دارد.

او در بخش دیگری از این مستند، عنوان می کند که خشونت متاثر از فقدان عشق است ولی همین خشونت هم باید زیبا به تصویر کشیده شود.

این برنامه با حضور چهره هایی همچون مریم سعادت، ستاره اسکندری، الهام کردا، حمید پور آذری، مائده طهماسبی، کورش نریمانی، سیامک صفری، منوچهر شجاع، عباس غفاری، افسانه ماهیان، مسعود پاکدل، هدی ناصح، رضا موسوی، مجید گیاهچی، ساقی عطایی، سام کبودوند، ابراهیم حسینی و علیرضا تابش نیز از جمله حاضران بود.

 

گزارش تصویری از این مراسم را در تریبون هنر ببینید

 

عکاس: میلاد بهشتی

 

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۴ دی ۱۴۰۰

برچسب‌ها:, , , , , , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad