Ad
سر خط اخبار:
 

اختصاصی تریبون هنر

محمدرضا عیوضی: اوضاع فعلی بازار موسیقی را یک سوءتفاهم می‌دانم

سخت‌گیری‌های دیروز باعث شد تا موسیقی‌های زیرزمینی شکل بگیرد

تریبون هنر: محمدرضا عیوضی، خواننده قطعه‌ی «رنگین‌کمان» که سال گذشته آلبوم «حس خوب» را منتشر کرد، این روزها در حال جمع‌آوری چند قطعه‌ی جدید است.
وی که تصمیم دارد قطعات تولید شده را به صورت تک قطعه منتشر کند، درباره‌ی همسو شدن با سلیقه‌ی مخاطب به تریبون هنر این‌طور توضیح داد: به هر حال ما به عنوان قدیمی‌های موسیقی یک چارچوب و اصول فکری برای خودمان داریم که همچنان پایبند آن هستیم و غیرقابل تغییر است. اما به هرحال به جهت سیاست فکری نیز باید به روز بود. به همین دلیل از لحاظ تنظیم و با استفاده از موسیقی الکترونیک، تغییراتی در فضای کارهای در دست تولید ایجاد کرده ایم. اما به طور حتم فضای ترانه و خط ملودی‌ها خارج از چارچوب‌های موسیقایی من نخواهد بود. به خصوص فضای ترانه که برای من از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. من ترانه‌ای را اجرا نمی‌کنم که هیچ معنا و مفهومی نداشته باشد. ترانه‌ای که هیچ پیام مثبتی به مخاطب ندهد. این دست ترانه را نمی‌خوانم حتا اگر مطابق میل بازار امروز موسیقی باشد. اعتقاد دارم مردم همچنان به دنبال کارهای خوب با ترانه‌های مفهومی و ملودی‌های ماندگار هستند.

ترانه روند خوبی را طی نکرده است
وی در ادامه درباره‌ی اهمیت ترانه گفت: به اعتقاد من ترانه ر‌کن اصلی موسیقی‌ست تا جایی که می‌تواند در رشد فکری و فرهنگی افراد جامعه تاثیرگذار باشد. متاسفانه به دلیل ضعف نظارت مسوولین در سال‌های گذشته، ترانه روند خوبی را طی نکرده است. به غیر از تعدادی از ترانه‌سرایان و خواننده‌هایی که همچنان به ترانه و کلام در موسیقی اهمیت می‌دهند، ترانه‌ مسیر خوبی را پشت سرنگذاشته است. اگر بخواهم مثال بزنم باید عرض کنم، سابق براین متن ترانه‌های عاشقانه بین دو نفر و البته براساس احترام نوشته می‌شد. اگر در یک ترانه دو نفر از هم جدا می‌شدند هیچ وقت به هم بی احترامی نمی‌کردند و این عشق به خاطر نفر سوم از بین نمی‌رفت. اما امروز متاسفانه بیشتر متن ترانه‌های عاشقانه بیانگر عشق‌های مثلثی‌ست. این نشانگر اتفاقات تلخی‌ست که در جامعه می‌افتد.

اوضاع فعلی بازار موسیقی را یک سوتفاهم می‌دانم

عیوضی همچنین گفت: البته این دست ترانه‌ها مورد استقبال هم قرار می‌گیرد و در کنسرت‌ها اجرا می‌شود و مردم هم در کنسرت‌ها دردشان را فریاد می‌زنند. اما نباید نادیده و ناشنیده بگیریم کارهای بسیار خوبی داریم که خواننده‌های خوبی هم آن‌ها را اجرا می‌کنند و مردم هم آن‌ها را زمزمه می‌کنند.
وی در ادامه به این نکته اشاره کرد که: بازار موسیقی امروز را با این اوضاع پایدار نمی‌دانم.
عیوضی همچنین گفت: همان‌طور که عرض کردم به غیر از تعدادی از خواننده‌ها که در حال فعالیت هستند و کنسرت‌ هم برگزار می‌کنند و کارهای خوبی به مخاطبان موسیقی ارایه می‌دهند، در کل اوضاع فعلی بازار موسیقی را یک سوتفاهم در موسیقی کشور می‌دانم.

تهیه‌کننده بی تقصیر است
خواننده‌ی «رنگین کمان» در ادامه در مورد روند کاری شرکت‌های تهیه‌کننده و همچنین کنسرت‌گزارها گفت: به اعتقاد من شرکت‌های تهیه‌کننده و برگزارکننده‌ی کنسرت باید به فکر منافع مالی خودشان باشند. به هر حال یک شخصی می‌آید و سرمایه‌ای را در بازار موسیقی به جریان می‌اندازد تا به سود مالی برسد. و طبیعی‌ست به دنبال خواننده‌ای باشد که مخاطب موسیقی را جذب کند تا بتواند آن‌ها را به سالن‌های کنسرت بکشاند. اگر خواننده‌ای ضعیف کاری را می‌سازد و مردم آن را می‌شنوند و گاهی از آن کارها استقبال می‌کنند ربطی به این شرکت‌ها ندارد.
ایشان ادامه داد: اگر اهالی موسیقی و به خصوص شرکت‌های تهیه و تولید آثار موسیقی و همچنین برگزارکننده‌های کنسرت از سمت ارگان و یا سازمانی به شکل بیمه‌ حمایت می‌شدند به طور حتم آن‌ها هم از خواننده‌هایی که حتا معروف نبودند، حمایت می‌کردند چون جایی وجود داشت تا خسارت‌های مالی آن‌ها را جبران کند.

سخت‌گیری‌های دیروز باعث شد تا موسیقی‌های زیرزمینی شکل بگیرد

محمدرضا عیوضی در ادامه‌ی این گفت‌وگو درباره‌ی وضعیت مراحل اخذ مجوز برای موسیقی گفت: متاسفانه سخت‌گیری‌های دیروز باعث شد تا موسیقی‌های زیرزمینی شکل بگیرد و به دنبال آن انتشار کارهایی که حتا بعضی از آن‌ها را نمی‌شود در کنار خانواده گوش کرد. و امروز شاهد هستیم، کارهایی مجوز می‌گیرند که تا دیروز نفی می‌شدند و امروز با مجوز وزارت ارشاد منتشر می‌شوند. متاسفانه برخی از مسوولین و کسانی که مربوط به ارایه مجوز به خواننده‌ها هستند‌، کارشناس نیستند و همین امر باعث می‌شود تا در این بخش مهم، اعمال سلیقه صورت بگیرد. آنچه مورد سلیقه‌ی کارشناس مربوطه باشد مجوز می‌گیرد در غیر اینصورت موفق به دریافت مجوز نمی‌شود. ایراد از ناظرانی‌ست که متاسفانه مسیر را به سمتی اشتباه سوق دادند.
باید چاره‌ای اندیشید
خواننده‌ی قدیمی موسیقی پاپ در پایان این‌طور گفت: جامعه به لحاظ فکری، اقتصادی، عاطفی بیمار است و همین امر باعث می‌شود برخی از کسانی که دست به قلم هستند، این بیماری‌ها را به شکل ترانه و البته اشتباه به گوش مخاطب برسانند. باید چاره‌ای اندیشید در غیر این‌صورت اوضاع بدتر هم می‌شود. ضمن این‌که باز هم به این نکته اشاره می‌کنم در حال حاضر در همین اوضاع نابسمان، موسیقی کشور خواننده‌های خوب و جوانی دارد که کارهای خوبی را به گوش مخاطبان موسیقی و علاقه‌مندان به این هنر ارزشمند می‌رسانند.

 

گفتگو از مریم خوشرنگ

منبع: تریبون هنر

تاریخ انتشار :۲۴ فروردین ۱۳۹۷

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

Notice: Undefined variable: user_ID in /home/tribune/domains/tribunehonar.com/public_html/wp-content/themes/v1/comments.php on line 92

نام




یادداشت آرشیو

  • آنتیک؛ پر حاشیه مثل سن پطرزبورگ، پرخطر مثل شیشلیک

    تریبون هنر _ سید محمد کاظمی: مطمئن نیستم که در طول عمر خود، فیلم “آنتیک” را بیشتر از همین یک بار که در جشنواره دیدم ، ببینم! جسارت فیلم به اندازه ای بالا بود که تیغ سانسور و حتی فراتر از آن “صابون توقیف” را برای تن خویش به حریف […]

  • به بهانه تولد اکبر گلپا: سفری به سال‌های دور

    تریبون هنر: اکبر گلپایگانی یا «گلپا» نخستین مشق‌های موسیقی خود را از پدرش و سپس از حسن یکرنگی فراگرفت، اما فردی که از او یک خواننده ساخت، نورعلی‌خان برومند بود؛ مردی که سال‌ها گلپا را زیر بال و پر خود گرفت و او را با بزرگانی همچون صبا، خالقی و […]

  • فیوریوسا

    تریبون هنر: سال ۲۰۲۴ برای صنعت سینما با ناامیدی‌هایی در گیشه نیز همراه بود، با فیلم‌هایی که باوجود بودجه‌های کلان و انتظارهای بالا، در جذب مخاطبان ناکام ماندند و برخی از آثار بزرگ سال نه‌تنها نتوانستند هزینه‌های خود را جبران کنند، بلکه نقدهای منفی گسترده‌ای را نیز به همراه داشتند. […]

  • یک هیأت انتخاب پربحث برای فیلم فجر با نگاهی به رکورداران ۴۳ دوره

    تریبون هنر: ایسنا نوشت: معرفی اعضای هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر در حالی با واکنش‌های مثبت و منفی همراه بوده که هنوز مشخص نیست چه فیلم‌هایی متقاضی حضور در این رویداد شده‌اند و اگر اسامی این متقاضیان هم اعلام شود، شاید بتوان در آینده قضاوت منطقی‌تری درباره عملکرد هیأت انتخاب […]

  • فیلم زودپز؛ قدمی رو به جلو برای تمام چهره هایش

    تریبون هنر: زودپز ششمین فیلم سینمایی رامبد جوان در مقام کارگردان است. رامبد جوان به عنوان کارگردان، کارنامه قابل اعتنایی در عرصه سینما دارد. او در عمده فیلم هایی که ساخته توانسته نظر مثبت مخاطب را به خود جلب کند و فیلم هایش عمدتا ضمن موفقیت در گیشه، دارای شاخص […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

پربازدید ترین ها