Ad


پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را اقوام لُر و ترکمن تمام کردند

تریبون هنر: تالار فخرالدین اسعد گرگانی شامگاه ۲۷ آبان در آخرین شب جشنواره موسیقی نواحی ایران، میزبان مهمانی رنگارنگ اقوام ایران در کنار همسایه‌های ترک و تاجیک بود.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، مجموعه اجراهای شب آخر، با کرنانوازی هنرمندان چهارمحال بختیاری آغاز شد.

سبزعلی خجسته و رحمان خجسته دقایقی مخاطبان را میزبان ساز و دهل کردند و قطعات «چپی»، «چوب‌بازی»، «دستمال‌بازی» و «غم‌نوازی» را روی صحنه بردند.

 

پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را اقوام لُر و ترکمن تمام کردند

 

پس از آن نوبت ترکمن‌ها و گروه «آرازنیا» بود. عبدالمناف، آرمین و نوید آرازنیا با دوتار ترکمنی دقایقی هرچند کوتاه، موسیقی اصیل قوم ترکمن را در سالن طنین‌انداز کردند و قطعات «سالایب»، «گشدی»، «کرآرتا» و «سلب نیاز قرق» یکی پس از دیگری نواخته شدند.

اجرای موسیقی تربت جام نیز بخش دیگری از برنامه بود؛ علی درفشان (دوتار) و محسن کریمی (آواز و دوتار) دقایقی را تکنوازی کردند و آواز «سرحدی مادر»، «مقام چوب‌بازی» و «چهاربیتی» توسط این دو هنرمند اجرا شد. در ادامه مقام جنگ عجم که معمولا توسط ساز سرنا روایت می‌شود، برای اولین‌بار توسط این هنرمندان اجرا شد.
یکی از بخش‌های پر استقبال اجراهای شامگاه گذشته، اجرای هنرمند پیشکسوت کشور ترکیه احمدجمال کایهان بود که با ساز باغلاما روی صحنه حاضر شد و قطعاتی را از موسیقی عرفانی ترکیه اجرا کرد.

نصرالله زرگر هنرمند پیشکسوت ایل زرگر به عنوان تنها فردی که در این قوم به زبان رومانو شعر می‌گوید و می‌خواند، با ساز چگور روی صحنه حاضر شد. این هنرمند مقام‌های «شهریاری» و «زرگری راسته» را اجرا کرد.

بخش دیگری از این برنامه پرتنوع به اجرای موسیقی تاجیکستان اختصاص داشت. دولت نظریف، مختار مبارک قدم، خوشبخت نیازف و شاهده هاشم‌اوا اعضای این گروه بودند که اجرایشان با استقبال زیادی از سوی مخاطبان همراه شد. این گروه به اجرای موسیقی نواحی تاجیکستان از خجند تا بدخشان پرداختند. دولت نظریف به عنوان استاد چهارضرب خوانی نیز مخاطبان را میهمان آواز خود کرد.
گروه موسیقی صحرا از جنوب خراسان نیز بخش دیگری از برنامه را بر عهده داشتند، این گروه که به گروه خانواده سلم‌آبادی نیز معروف هستند با اجرای سرنا و دهل پایان خوشی را برای جشنواره رقم زدند و مقام‌های اصیل جنوب خراسان را اجرا کردند.

 

پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را اقوام لُر و ترکمن تمام کردند

 

پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری محمدعلی مرآتی در دو بخش «نشست های پژوهشی» و «اجراهای صحنه‌ای» با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن موسیقی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان از ۲۳ تا ۲۷ آبان ماه در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزاری شد.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۸ آبان ۱۴۰۱

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • گویی که سینمای ایران را به مسلخ برده اند و سربریده اند / یادداشت جعفر گودرزی
    گویی که سینمای ایران را به مسلخ برده اند و سربریده اند
    یادداشت جعفر گودرزی (رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران)

    تریبون هنر _ جعفر گودرزی: چه بگویم؟ چه بنویسم؟ از چه بگویم که اتفاق ،چنان تلخ و هولناک است که قلم در وصفش می شکند. همچون دل ما که از شکستگی ها لبریز شده…چه عمرهای ناتمام،چه ماندن های سختی، چه رفتن های بی شتاب و بی رحمانه ای، چه آرزوهای […]

  • نگاه فراجنسیتی؛ برگ برنده سریال رحیل

    تریبون هنر: هنرآنلاین در نقدی بر وجوه زنانه سریال رحیل نوشت: در سال های اخیر و با افزایش حضور بانوان در عرصه هنر و فیلم و سریال، طبیعتا نیاز به درام هایی انسانی که بر مدار ویژگی های بانوان ایران زمین استوار گردد، بیش از قبل شده و این که […]

  • سرگیجه آلفرد هیچکاک: از شکست در گیشه و ناسزای منتقدان تا تبدیل شدن به بهترین فیلم تاریخ سینما

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سال هاست که از سرگیجه به کارگردانی آلفرد هیچکاک به عنوان یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای جهان یاد می شود اما هنگامی که اکران شد، خیلی ها به این فیلم و هیچکاک تاختند و از آن به عنوان اثری بد و ضعیف یاد […]

  • نگاهی روان‌شناسانه به نقش «طناز طباطبایی» در بی رویا

    تریبون هنر: چند روزی است که فیلم «بی‌رویا» در پلتفرم های نمایش خانگی شده؛ فیلم داستان زن جوانی به نام رویا با بازی طناز طباطبایی است. رویا همراه همسرش بابک قصد مهاجرت به دانمارک را دارد. اما ناگهان دختر جوانی با بازی طناز طباطبایی که حافظه‌اش را از دست داده […]

  • نغمه های بازیگر؛ موسیقی در سینمای مسعود کیمیایی
    نغمه های بازیگر؛ موسیقی در سینمای مسعود کیمیایی
    یادداشت بابک صحرایی در فیلم امروز

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: موسیقی در سینمای مسعود کیمیایی شبیه بازیگر توانایی است که ایفای یکی از نقش‌های مهم را بر عهده دارد. توجه ویژه مسعود کیمیایی به موسیقی و استفاده کارآمد از آن و در ادامه تأثیرگذاری‌اش بر خود جریان موسیقی باعث رخ دادن دو اتفاق شده است. […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad