Ad

دو مرد در یک اتاق در دانشگاه های پزشکی روی صحنه می رود

مسعود رایگان: برای اجرای نمایشی درباره ایدز دو سال درگیر بروکراسی اداری بودم

خسرو شهراز و اردلان شجاع کاوه بازیگران این درام اجتماعی هستند و محرم براتی نیز مجری طرح این اثر نمایشی بوده است.

تریبون هنر: مسعود رایگان معتقد است که جای تعجب و تأسف دارد که بیش از ۲۰ سال پیش، نمایشی در خارج از ایران برای پیشگیری از بیماری ایدز نوشته و اجرا می‌شد اما در ایران برای به صحنه بردن آن دو سال بروکراسی اداری باید پشت سر گذاشته شود.

این بازیگر و کارگردان این روزها نمایشی با نام «دو مرد در یک اتاق» را که متن اصلی آن به سفارش سازمان ملل توسط دو نویسنده سوئدی و فنلاندی نوشته شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به صحنه می‌برد، در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: امروز ۱۶ آبان‌ماه اولین اجرای این نمایش در دو نوبت در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به صحنه رفت که با توجه به موقعیت مکانی اجرای نمایش در یک دانشگاه، این اثر در دو زمان ۸ و ۱۰ صبح اجرا شد البته چنین ساعتی برای اجرای تئاتر کم اتفاق می‌افتد.

او با اشاره به اینکه شهر بعدی که این نمایش در دانشگاه علوم پزشکی آن اجرا می‌شود، اصفهان است، درباره اینکه آیا خودش هم در این سفرها همراه گروه خواهد بود، گفت: به نظرم این سنتی است که در ایران گذاشته شده که یک کارگردان حتما همراه نمایش خود به شهرها سفر کند، در صورتی که ما پس از چند ماه تمرین به شرایط مناسب برای اجرا رسیدیم و من به عنوان کارگردان، کار خود را در همان زمان تمرین انجام دادم و مابقی به عهده بازیگر روی صحنه و تماشاگرانی است که این اثر را می‌بینند.

رایگان با بیان اینکه با توجه به درخواست‌هایی که انجام شده احتمالا در اجرای شهر اصفهان حضور خواهد داشت، درباره چگونگی اجرای این نمایش توضیح داد: پیشنهاد از طرف ما به وزارت بهداشت مطرح شد و حدود دو سال بروکراسی و کارهای اداری آن طول کشید تا کار به سرانجام رسید. تمرینات نمایش را هم از شهریورماه آغاز کردیم و این اثر که تاکنون به ۱۳ زبان زنده دنیا ترجمه شده الان متن آن به زبان فارسی به عنوان چهاردهمین زبان ترجمه شده و اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: در دهه ۸۰ میلادی این فکر مطرح شد که با توجه به گسترش بیماری ایدز از هنر نمایش برای دادن اطلاعات بیشتر و پیشگیری از آن استفاده کنند. اگرچه طرح مسائل آموزشی در قالب درام خیلی سخت است اما یکی از خاصیت‌های این نمایشنامه، این است که دو نویسنده نمایشنامه، بازیگر هستند و خود را در موقعیتی قرار می‌دهند که اگر این اتفاق برایشان افتاد چه پیش می‌آید، به همین دلیل متن اثر برای مخاطب اثرگذاری خوبی دارد.

او افزود: با توجه به گسترش بیماری HIV مثبت، در خارج از کشور در همان دهه ۸۰ میلادی به صرافت افتادند که از آن پیش‌گیری کنند، در حالی که ما دورانی را سپری کردیم که شرایط کاملا متفاوت بود و حتی نام این بیماری تابو محسوب می‌شد به طوری که واقعا می‌توان گفت که نام این بیماری همان «اسمش را نبر» بود. در حالی که این مسئله و این بیماری اصلا شوخی بردار نیست و تولد نوزادان زیادی با بیماری HIV مثبت یک زنگ خطر در کشور ما محسوب می‌شود و الان تازه می‌بینیم که پس از نزدیک به ۳۰ سال چنین نمایشی را در کشور می‌توانیم، روی صحنه ببریم.

رایگان خاطرنشان کرد: همه در چنین ماجرایی برای پیشگیری سهیم هستند و باید از آن اطلاع کافی داشته باشیم، به همین دلیل پس از اجرای نمایش «دو مرد در یک اتاق» در دانشگاه‌های علوم پزشکی به دنبال این هستم تا آن را برای عموم مردم در مدتی نامحدود به صحنه ببرم.

نمایش «دومرد در یک اتاق» که قرار است در ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی اجرا شود بیش از ۳۰ نوبت اجرا خواهد داشت. و متن آن در سال ۱۹۸۶ به سفارش سازمان ملل و توسط دو نویسنده سوئدی و فنلاندی درباره بیماری ایدز به عنوان طاعون قرن نوشته شده و توسط مسعود رایگان ترجمه شده و خودش هم آن را کارگردانی می‌کند.

خسرو شهراز و اردلان شجاع کاوه بازیگران این درام اجتماعی هستند و محرم براتی نیز مجری طرح این اثر نمایشی بوده است.

تمامی علاقمندان برای خرید بلیت می توانند به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهر خود مراجعه کنند.

تاریخ انتشار :۱۶ آبان ۱۳۹۵

برچسب‌ها:,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • فیلم زودپز؛ قدمی رو به جلو برای تمام چهره هایش

    تریبون هنر: زودپز ششمین فیلم سینمایی رامبد جوان در مقام کارگردان است. رامبد جوان به عنوان کارگردان، کارنامه قابل اعتنایی در عرصه سینما دارد. او در عمده فیلم هایی که ساخته توانسته نظر مثبت مخاطب را به خود جلب کند و فیلم هایش عمدتا ضمن موفقیت در گیشه، دارای شاخص […]

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad