Ad


جواد ظریف برای سرنوشت هامون به چهارسو آمد

تریبون هنر: جواد ظریف معاون رییس جمهور در سومین روز جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت به تماشای مستند کوتاه «من هامونم» نشست.

به گزارش تریبون هنر، جواد ظریف معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی امروز سه شنبه ۲۰ آذر در هجدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» حضور پیدا کرد. وی پس از تماشای مستند «من هامونم» درباره این فیلم در جمع خبرنگاران گفت: مستند «من هامونم» فیلم بسیار جالبی بود و به‌نظرم قابلیت پخش بین‌المللی را دارد. دنیا باید ببیند که چه بر سر تالاب هامون آمده است.

وی درباره پیگیری وضعیت هامون و حقابه هیرمند عنوان کرد: ما باید در رابطه با هامون موضوعات مختلفی را کنار هم ببینیم؛ هم روش برخورد حاکمیت کنونی در افغانستان و هم‌ سایر کارهایی که ایران باید انجام دهد تا وابسته به خارج نباشد.

وی افزود: تعهد افغانستان به هامون فراتر از توافق سال ۱۳۵۱ است زیرا دولت افغانستان همواره یک تعهد بین‌المللی درباره تالاب‌های بین‌المللی داشته است و در این زمینه از تعهد خود کوتاهی کرده است.

ظریف عنوان کرد: در زمانی که من وزیر امور خارجه بودم با دوستانمان در افغانستان صحبت‌هایی داشتیم و آن‌ها تصورات متفاوتی داشتند. آقای عراقچی آن زمان توانست میان ایران و افغانستان به توافقات خوبی برسد. شما هرگز نمی‌توانید به توافقی دست پیدا کنید که یک طرف فقط از آن راضی باشند و همه توافقات باید براساس منافع دوطرف باشد. ما روش‌های متعددی داریم تا برای حقابه هامون منافع مشترکی میان ایران و افغانستان داشته باشیم.

ظریف در پایان تصریح کرد: در اولین فرصت بنده حتما یک کار بین‌المللی خواهم کرد و به صورت توییت درباره این مستند کاری می‌کنم که بیشتر دیده شود. امیدوارم بقیه دوستان هم کاری کنند که مستند «من هامونم» در معرض دید قرار بگیرد.

به گزارش تریبون هنر، فیلم «من هامونم» به کارگردانی کمیل سوهانی درباره سدهای ساخته شده بر رود هامون و آسیب‌هاب وارد شده به آن است که طبق آنچه در فیلم مطرح می‌شود، به زودی آخرین شریان‌های حیاتی آن قطع خواهد شد.

این فیلم به زبان انگلیسی و به سفارش مرکز تحول و پیشرفت‌های ریاست جمهوری تولید شده و محمد جواد ظریف بعدازظهر سه شنبه، ۲۰ آذرماه آن را تماشا کرد.
پیش از شروع فیلم سوهانی درباره ساخت آن توضیح داد: یک کنفرانس هر سال در استکهلم برگزار می‌شود و تمام سیاستگذاران آب در این برنامه شرکت کنند. من و همکارم در مکاتبه‌ای پیگیر شدیم که آیا به جای مقاله میتوانیم فیلم بسازیم و آنها از ما پروپوزال خواستند و در نهایت موافقت کردند که یک فیلم ۲۰ دقیقه‌ای ساخته شود.

او افزود: مخاطب این فیلم غیرایرانی است و فرصتی پیش آمد تا صدای مظلومیت هامون را به گوش همان مخاطب غیر ایرانی که در معرض انواع قضاوت‌ها و خبرها قرار دارد، برسانیم.

سوهانی با تاکید بر اینکه فیلمش وجه دیپلماسی عمومی دارد، گفت: من و گروه فیلمساز وظیفه خود دانستیم که نوری بر موضوع بتابانیم تا درباره آن گفت‌وگو شود و بعد به حل مسئله بپردازیم. امیدوارم این فرصتی باشد تا سیاستگذاران اقدامی کنند.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۰ آذر ۱۴۰۳

برچسب‌ها:, ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • فیوریوسا

    تریبون هنر: سال ۲۰۲۴ برای صنعت سینما با ناامیدی‌هایی در گیشه نیز همراه بود، با فیلم‌هایی که باوجود بودجه‌های کلان و انتظارهای بالا، در جذب مخاطبان ناکام ماندند و برخی از آثار بزرگ سال نه‌تنها نتوانستند هزینه‌های خود را جبران کنند، بلکه نقدهای منفی گسترده‌ای را نیز به همراه داشتند. […]

  • یک هیأت انتخاب پربحث برای فیلم فجر با نگاهی به رکورداران ۴۳ دوره

    تریبون هنر: ایسنا نوشت: معرفی اعضای هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر در حالی با واکنش‌های مثبت و منفی همراه بوده که هنوز مشخص نیست چه فیلم‌هایی متقاضی حضور در این رویداد شده‌اند و اگر اسامی این متقاضیان هم اعلام شود، شاید بتوان در آینده قضاوت منطقی‌تری درباره عملکرد هیأت انتخاب […]

  • فیلم زودپز؛ قدمی رو به جلو برای تمام چهره هایش

    تریبون هنر: زودپز ششمین فیلم سینمایی رامبد جوان در مقام کارگردان است. رامبد جوان به عنوان کارگردان، کارنامه قابل اعتنایی در عرصه سینما دارد. او در عمده فیلم هایی که ساخته توانسته نظر مثبت مخاطب را به خود جلب کند و فیلم هایش عمدتا ضمن موفقیت در گیشه، دارای شاخص […]

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

Ad
Ad
Ad
Ad