Ad


محمد گلریز: امام خمینی (ره) با موسیقی فاخر مخالفتی نداشتند

تریبون هنر: محمد گلریز خواننده آثار انقلابی هم‌زمان با سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با هنرآنلاین با یادآوری خاطرات خود از ورود تاریخی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران به میهن در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، گفت: هنوز که هنوز است خاطرات آن روز را فراموش نمی‌کنم. شاید باورنکردنی باشد اما به‌قدری این اتفاق زنده و به‌یادماندنی است که همچنان حس تازگی آن را احساس می‌کنم.

او ادامه داد: امام بعد از ورود به ایران به بهشت زهرا (س) آمدند. من این افتخار را داشتم که در چند قدمی ایشان سرود “برخیزید” را با همراهی گروه کر اجرا کنم. دفعه بعدی زمان اجرای سرود شهید مطهری بود که باز هم از نزدیک با این اسطوره ملاقات کردم. به جرات می‌گویم که شخصیت امام بی‌مانند است.

گلریز افزود: روزی که هم ایشان فوت کردند من در راه رسیدن به محل کار خود شاهد بهت و چهره‌های غمناک مردم بودم ولی دلیل آن را نمی‌‌دانستم. تا این که به اداره رسیدم. آنجا بود که متوجه شدم امام را از دست داده‌ایم.

او با یادآوری ساخت قطعات موسیقایی برای امام خمینی و خواندن آن‌ها اظهار کرد: روزی که امام درگذشت، یک قطعه موسیقی برای کاستن از دردها و آلام مردم ساختیم که در نوع خود بی‌نظیر بود. قطعه “دریغا” با شعری از حمید سبزواری و آهنگسازی محمد شکوهی ساخته شد و من نیز بر روی آن خواندم تا مرهمی بر دل‌های مردم باشد.

گلریز به خواندن قطعه موسیقی “غم فراق” در چهلمین روز درگذشت امام راحل اشاره کرد و گفت: آن قطعه نیز با شعری از محمود شاهرخی و موسیقی هادی آرزم ساخته شد.

گلریز با بیان این که در سال‌های بعد نیز قطعات دیگری برای حضرت امام ساخته شد، خاطرنشان کرد: پس از رحلت امام تلاش کردم هر سال قطعاتی را برای رهبر کبیر انقلاب بسازم و تا مدت‌ها این رویه را ادامه می‌دادم، کاری که به‌نوعی یک وظیفه برای من و تسلای خاطری برای مردم بود.

خواننده موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بهره بردن از شعر امام در قطعات موسیقی اشاره کرد و گفت: خود من چند قطعه موسیقی را با اشعار امام خمینی خواندم. به نظرم به شعرهای امام (ره) کمتر توجه شده و جای آن در قطعات موسیقی خوانندگان خالی است.

گلریز با بیان این که اگر بر روی اشعار ایشان موسیقی فاخر ساخته شود، می‌تواند ماندگار شود، خاطرنشان کرد: شعرهای حضرت امام دارای جنبه‌های عاشقانه و عارفانه است که اگر موسیقی خوب و فاخری بر روی آن قرار داده شود حتماً در خاطر مردم می‌ماند.

وی همچنین درباره رابطه امام (ره) با موسیقی گفت: ایشان با موسیقی فاخر مخالفتی نداشتند، برای نمونه قطعه موسیقی که برای شهید مطهری ساخته و برای ایشان اجرا شد خود می‌تواند گواه این مدعا باشد. آن قطعه‌ توجه امام را به خود جلب کرد. پس از ساخت قطعه “شهید مطهر” ایشان ما را تائید و برای ما دعا کردند.

تاریخ انتشار :۱۵ خرداد ۱۳۹۹

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • ملکه اشکها؛ سریالی که این روزها در کره طوفان به پا کرده است

    تریبون هنر: قسمت پایانی سریال «ملکه اشکها» که حدود ۱۰ روز قبل پخش شد، با ۲۴.۸ درصد بیننده در سراسر کره و ۲۸.۳ درصد بیننده در سئول، یک رکورد فوق‌العاده از خود به جا گذاشت. این سریال با روایت خلاقانه، بازی‌های نیرومند و ترکیب دلپذیری که از انواع ژانرها و […]

  • با رکوردداران کنسرت موسیقی در سال ۱۴۰۲ آشنا شوید

    تریبون هنر: هنوز یک‌ماه از سال جدید نگذشته که قیمت بلیت‌های موسیقی ۱۰۰هزار تومان گران‌تر شده و بلیت کنسرت‌ها نزدیک به ۹۰۰هزار تومان به‌خصوص در کنسرت‌های پاپ دیده می‌شود. در دیگر شهرها هم قیمت بلیت‌ها تا سقف ۶۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد که سقف قیمت در سال گذشته به ۵۰۰هزار […]

  • رضا داودنژاد، «مصائب شیرین»، کات!

    تریبون هنر: مخابره خبر درگذشت رضا داودنژاد در شامگاه ۱۳ فروردین ماه در حالی که چند سال قبل در چنین روزی خبر درگذشت جمشید مشایخی را مخابره کردیم، آنقدر سخت بود که برای انتشارش تامل کردیم، به چند نفر زنگ زدیم، فکر می‌کردیم دروغ ۱۳ فروردین ماه است اما گویا […]

  • ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

    تریبون هنر: فیلم «بی‌بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد. در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی خبرگزاری مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی […]

  • کدام فیلم ها در سینمای ۱۴۰۲ توقعات را برآورده نکرده؟

    تریبون هنر: ایرنا نوشت: سال ۱۴۰۲ سالی غیرقابل پیش‌بینی برای گیشه سینماها بود. سالی که اخبار فروش ۱۰۰۰میلیاردی تمام سینما را گرفته بود و در این بین فیلم‌هایی آمدند و رفتند که هیچ‌کس متوجه آن‌ها نشد. از دومین فیلم کارگردان فسیل گرفته تا کمدی ویلای ساحلی که توقع‌ها را نسبت […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad