Ad


نمایش «نکبت» با محوریت جنبشی«می‌تو» با بازی ستاره پسیانی، کاظم سیاحی

تریبون هنر: پویا سعیدی که به زودی نمایش «نکبت» را روی صحنه می‌برد، گفت: با وجود اینکه سختگیری‌ها در شورای نظارت و ارزشیابی بیشتر شده، خوشبختانه توانستیم اصل کار را حفظ کنیم و آن را از مهلکه دور نگه داریم و امیدوارم نویسنده کار از ما راضی باشد.

این کارگردان تئاتر با ارایه توضیحاتی درباره نمایش تازه‌اش افزود: نمایشنامه «نکبت» نوشته استِفن بِلبِر است که سال ۲۰۰۰ نوشته شده و در برادوی اجرای موفقی داشته است. ماجرای این نمایش درباره تجاوز است و نگاهی به جنبش می‌تو در غرب دارد. هرچند که این نمایشنامه پیش از این جنبش نوشته شده و از این نظر برایم بسیار جالب بود.

 

سعیدی که پیش از این نمایشنامه‌های خودش را کارگردانی می‌کرده، با اشاره به حساسیتی که برای اجرای آثار خارجی دارد، توضیح داد: همیشه این حساسیت را دارم که در اجرای نمایشنامه‌های خارجی، زبان ترجمه غالب نباشد. در همین نمایشنامه یکسری مظاهر و ایده‌ها بود که برای تماشاگرِ ایرانیِ امروز غریب می‌نمود . به همین دلیل آنها را تغییر دادم.

 

او که خود این نمایشنامه را بازنویسی کرده، اضافه کرد: هرچند ترجمه اولیه‌ای از این نمایشنامه موجود بود ولی ما بهتر دیدیم تا دوباره آن را ترجمه کنیم. در بازنویسی متن تمام داستان را حفظ کرده‌ام اما پرداخت دیالوگ‌ها، مباحث بین شخصیت‌ها و … را از نو نوشته‌ام تا برای تماشاگر ما ملموس باشد.

سعیدی با ارایه توضیحاتی درباره شیوه اجرایی این نمایش ادامه داد: حال و هوای اجرای ما بسیار رئالیستی و نزدیک به سینماست که این نزدیکی در تمام ابعاد کار از جمله بازی‌ها هم وجود دارد.

 

او که پس از ۵ سال دوری از تئاتر دوباره به صحنه بازگشته است، درباره تغییرات سازو کار اجرای نمایش در این مدت توضیح داد: مسائل ممیزی و سیستم ارایه مجوز، ساختار پیچیده‌تری پیدا کرده و مراحل آن بیشتر شده است. ما در نسبیت مطلق به سر می‌بریم به این معنا که در شرایط فعلی، وقتی شروع به کار می‌کنیم، نمی‌دانیم کارمان به اجرا می‌رسد یا نه. در حالیکه در گذشته با همه مشکلات، وضعیت مطمئن‌تری داشتیم.

 

سعیدی در پاسخ به اینکه حساسیت‌های احتمالی چقدر سبب ممیزی نمایشش شده است، گفت: خوشبختانه توانستیم اصل کار را حفظ کنیم و آن را از مهلکه دور نگه داریم. امیدوارم نویسنده اثر هم از ما راضی باشد.

پویا سعیدی برای تماشاگران تئاتر با اجرای نمایش «لانچر ۵ » شناخته می‌شود؛ نمایشی به نویسندگی و کارگردانی مشترک او و مسعود صرامی که چندین نوبت روی صحنه رفت و یکی از موفق‌ترین آثار نمایشی چند سال گذشته بود.

نمایش تازه او، «نکبت» با بازی ستاره پسیانی، مجتبی پیرزاده و کاظم سیاحی از ۲۵ اردیبهشت ماه هر شب ساعت ۲۰ و سی و به مدت ۱۰۰ دقیقه در تالار دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رود.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

برچسب‌ها:,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • ملکه اشکها؛ سریالی که این روزها در کره طوفان به پا کرده است

    تریبون هنر: قسمت پایانی سریال «ملکه اشکها» که حدود ۱۰ روز قبل پخش شد، با ۲۴.۸ درصد بیننده در سراسر کره و ۲۸.۳ درصد بیننده در سئول، یک رکورد فوق‌العاده از خود به جا گذاشت. این سریال با روایت خلاقانه، بازی‌های نیرومند و ترکیب دلپذیری که از انواع ژانرها و […]

  • با رکوردداران کنسرت موسیقی در سال ۱۴۰۲ آشنا شوید

    تریبون هنر: هنوز یک‌ماه از سال جدید نگذشته که قیمت بلیت‌های موسیقی ۱۰۰هزار تومان گران‌تر شده و بلیت کنسرت‌ها نزدیک به ۹۰۰هزار تومان به‌خصوص در کنسرت‌های پاپ دیده می‌شود. در دیگر شهرها هم قیمت بلیت‌ها تا سقف ۶۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد که سقف قیمت در سال گذشته به ۵۰۰هزار […]

  • رضا داودنژاد، «مصائب شیرین»، کات!

    تریبون هنر: مخابره خبر درگذشت رضا داودنژاد در شامگاه ۱۳ فروردین ماه در حالی که چند سال قبل در چنین روزی خبر درگذشت جمشید مشایخی را مخابره کردیم، آنقدر سخت بود که برای انتشارش تامل کردیم، به چند نفر زنگ زدیم، فکر می‌کردیم دروغ ۱۳ فروردین ماه است اما گویا […]

  • ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

    تریبون هنر: فیلم «بی‌بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد. در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی خبرگزاری مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی […]

  • کدام فیلم ها در سینمای ۱۴۰۲ توقعات را برآورده نکرده؟

    تریبون هنر: ایرنا نوشت: سال ۱۴۰۲ سالی غیرقابل پیش‌بینی برای گیشه سینماها بود. سالی که اخبار فروش ۱۰۰۰میلیاردی تمام سینما را گرفته بود و در این بین فیلم‌هایی آمدند و رفتند که هیچ‌کس متوجه آن‌ها نشد. از دومین فیلم کارگردان فسیل گرفته تا کمدی ویلای ساحلی که توقع‌ها را نسبت […]

Ad
Ad
Ad
Ad