Ad


قطب‌الدین صادقی: خلاقیت هنری در همین تلاطم‌ها رخ می‌دهد

تریبون هنر: قطب‌الدین صادقی مشغول اجرای نمایش «آنتیگونه» در تماشاخانه خودش «شانو» بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا، از اجرای این نمایش بازماند اما نه مایوس شد و نه بیکار نشست بلکه در روزهای خانه‌نشینی دو نمایشنامه تازه نوشت.

این هنرمند از نگارش نمایشنامه‌های تازه‌اش سخن گفت و هم تاکید کرد که خلاقیت هنری، تعطیلی‌بردار نیست.

صادقی در آغاز این نکته را یادآوری کرد که در طول تاریخ همواره بحران‌ها و تلاطمات، بستری برای خلق اثر هنری ایجاد کرده‌اند.

این کارگردان تئاتر تاکید کرد: فکر نکنید ابر و باد و مه خورشید و فلک به یاری‌تان می‌آیند تا شما قدمی بردارید. هرگز چنین نیست بلکه اگر توانا باشید، لا به لای همین حوادث و همین لحظه‌های پر تلاطم است که می‌توانید کاری به انجام برسانید. در غیر این صورت هرگز شرایط آرمانی برای انجام کار فراهم نخواهد شد.

او ادامه داد: خلاقیت تعطیلی‌بردار نیست و انگیزه‌های قوی می‌خواهد. بدون درد و رنج و با رفاه و آسایش، اثر خلاقه‌ای پدید نمی‌آید.

این استاد دانشگاه سپس به جمله‌ای از کامو اشاره کرد و افزود: آدمی نمی‌تواند کارهای بزرگ بکند بلکه باید احساسات بزرگ هم داشته باشد و حال وقت احساسات بزرگ است. در این مقطع ، تجمیع اندیشه، تاریخ، احساس و هم‌بستگی بشری است که باید منعکس شود.

صادقی با تاکید بر اینکه در شرایط سخت نباید نومید شویم، اضافه کرد: شاید این روزها پیروزی‌های ما کوچک باشد ولی نباید دست از مبارزه برداریم بلکه باید به نجات بشری بیندیشیم، نجات هر یک از ما با نجات جمع گره خورده است و از این منظر، هر یک از ما در مقابل خود و دیگران مسئولیتی بزرگ داریم.
این نمایشنامه‌نویس که در کارنامه هنری‌اش، اجرای نمایش‌هایی همچون «سحوری»، «قابیل» و «مویه جم» را دارد، درباره مزایای شرایط دشوار در زیست آدمی گفت: آنچه انسان در میان بلاها و فجایع می‌آموزد، نکات مثبت و ستودنی‌اش بارها بیش از نکات منفی و تحقیرآمیز آن است.

او با تاکید بر اینکه میل به زیستن، تداوم و زندگی باید همواره در ما وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: کار خلاقه، نوشتن و هر خلق هنری دیگری، آفرینشگری است و اتفاقا اثری که از لا به لای طوفان حوادث و لحظه‌های متلاطم خلق می‌شود، پر خون‌تر از اثری است که در شرایط عادی شکل می‌گیرد.
صادقی افزود: خلاقیت در ذات خود نوعی خوش‌بینی نسبت به آینده است به این معنا که شما می‌توانید بر مشکلات چیره شوید.

کارگردان نمایش‌های «زنان صبرا، مردان شتیلا» و «هفت قبیله گمشده» متذکر شد: در طول تاریخ همواره با این بحران‌ها رو به رو بوده‌ایم و هر بار برای هر یک از آنها راه حلی یافته‌ایم و در این وضعیت نیز باید راهی بیابیم. فعلا بزرگ‌ترین راه حال حفظ بهداشت است تا به سلامت خود و اطرافیان‌مان کمک کنیم.

این پژوهشگر تئاتر در ادامه توضیحاتی درباره نمایشنامه‌های جدیدش ارایه کرد و گفت: به تازگی نگارش نمایشنامه «ژاندارک» را به پایان رسانده‌ام. این نمایشنامه درباره شخصیت ژاندارک، دختر روستایی ۱۳ ساله و بی‌سواد فرانسوی است که در پی یک احساس مسئولیت ناگهانی، تصور می‌کند نداهایی غیبی از او می‌خواهند کشورش را نجات دهد و او به پیروی از این نداهای درونی، مقابل انگلیسی‌ها می‌ایستد و بتدریج بسیاری همراه او می‌شوند و طی چند جنگ، سرانجام فرانسه، انگلیسی‌ها را بیرون می‌کند. هرچند ژاندارک خود، سوزانده می‌شود.

«هست و نیست» نام نمایشنامه دیگری است که صادقی این روزها در کار نوشتن آن است. این نمایشنامه درباره زوجی است که در خانه‌ای زندگی می‌کنند و ناگهان دشمنی مرموز خانه آنان را تسخیر می‌کند؛ دشمنی که صادقی احتمال می‌دهد می‌تواند ویروس کرونا هم باشد.

تاریخ انتشار :۸ فروردین ۱۳۹۹

برچسب‌ها:
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • با رکوردداران کنسرت موسیقی در سال ۱۴۰۲ آشنا شوید

    تریبون هنر: هنوز یک‌ماه از سال جدید نگذشته که قیمت بلیت‌های موسیقی ۱۰۰هزار تومان گران‌تر شده و بلیت کنسرت‌ها نزدیک به ۹۰۰هزار تومان به‌خصوص در کنسرت‌های پاپ دیده می‌شود. در دیگر شهرها هم قیمت بلیت‌ها تا سقف ۶۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد که سقف قیمت در سال گذشته به ۵۰۰هزار […]

  • رضا داودنژاد، «مصائب شیرین»، کات!

    تریبون هنر: مخابره خبر درگذشت رضا داودنژاد در شامگاه ۱۳ فروردین ماه در حالی که چند سال قبل در چنین روزی خبر درگذشت جمشید مشایخی را مخابره کردیم، آنقدر سخت بود که برای انتشارش تامل کردیم، به چند نفر زنگ زدیم، فکر می‌کردیم دروغ ۱۳ فروردین ماه است اما گویا […]

  • ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

    تریبون هنر: فیلم «بی‌بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد. در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی خبرگزاری مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی […]

  • کدام فیلم ها در سینمای ۱۴۰۲ توقعات را برآورده نکرده؟

    تریبون هنر: ایرنا نوشت: سال ۱۴۰۲ سالی غیرقابل پیش‌بینی برای گیشه سینماها بود. سالی که اخبار فروش ۱۰۰۰میلیاردی تمام سینما را گرفته بود و در این بین فیلم‌هایی آمدند و رفتند که هیچ‌کس متوجه آن‌ها نشد. از دومین فیلم کارگردان فسیل گرفته تا کمدی ویلای ساحلی که توقع‌ها را نسبت […]

  • از مایکل جکسون تا پسر بروسلی: کشف چیزهای عجیب در جسد سلبریتی‌ها

    تریبون هنر: از مایکل جکسون و رابین ویلیامز و پسر بروسلی تا هیث لجر و دختر الویس پریسلی، سلبریتی های محتلفی بوده اند که سرنوشت تراژیکی داشته‌اند؛ اما بررسی‌های پس از مرگشان از نکات غافلگیر کننده‌ای در خصوص مرگ آن‌ها پرده برداشته است.   مرگ همیشه اتفاقی غم انگیز است، بخصوص […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad