Ad


راه حل رفع توقیف سریال «جیران» چیست؟

ساترا راه حل را اعلام کرد

تریبون هنر: به‌رغم انتشار خبرها و شواهدی مبنی بر توقیف سریال «جیران» بنا بر حکم قضایی، سازندگان و پخش‌کننده از دو روز مانده به پخش، بر عرضه قسمت جدید در روز جمعه ـ ۳۱ تیر ماه ـ تاکید دارند. ساترا می‌گوید تنها راه حل، کنار گذاشتن اختلاف‌نظرها میان پلتفرم پخش‌کننده و شاکی است و البته فیلیمو هنوز در این زمینه موضعی رسمی را منتشر نکرده است.

 

در پی انتشار خبر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، محمدصادق افراسیابی ـ سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا ـ درباره راه حل رفع توقیف جیران توضیح داد:

بر اساس حکم قضایی، سریال «جیران» شاکی خصوصی داشته و چون امکان صلح و سازش بین شاکی و پلتفرم پخش کننده (فیلیمو) فراهم نشده، سریال متوقف شده است.

افراسیابی افزود: اگر شاکی با فیلیمو به توافق برسد امکان حل مسئله وجود دارد اما فعلا این توافق انجام نشده است و طبق حکم، اگر صلح و سازشی شکل نگیرد، این دستور باید اجرایی شود.

سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا بار دیگر درباره راه‌های حل مشکل پخش سریال حسن فتحی در شبکه نمایش خانگی تاکید کرد: اگر مجددا صلح و سازشی بین طرفین صورت بگیرد، سریال می‌تواند به پخش برسد. فعلا بر اساس حکم قضایی موجود سریال متوقف است.

 

در آستانه‌ی پخش بیست و چهارمین قسمت از سریال تاریخی «جیران» به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی اسماعیل عفیفه، بار دیگر چالشی جدید با تاریخچه‌ای قدیمی پیش‌روی سازندگان این سریال قرار گرفت که پخش را در هاله‌ای از ابهام قرار داد.

 

گمانه‌زنی‌ها برای توقف پخش سریال «جیران» زمانی قوت گرفت که خبری در این خصوص در خبرگزاری قوه قضائیه منتشر شد. خبر، از توقف پخش این سریال بر اساس حکم قضایی، در پی شکایت شاکی خصوصی و به لحاظ نقض مالکیت ادبی و هنری حکایت داشت و این در حالی بود که صفحه‌های رسمی سریال «جیران» و همچنین صفحه «فیلیمو»، بعدازظهر امروز ـ چهارشنبه ـ ۲۹ تیر ماه ـ با انتشار پُست‌هایی جداگانه، از پخش این سریال در موعد مقرر و طبق روال هر هفته خبر می‌داد.

 

اما ساعاتی پس از انتشار خبر توقف در رسانه قوه‌ قضاییه، ساترا هم این خبر را از مجرای روابط عمومی خود اعلام کرد.

 

در متنی که ساترا به رسانه‌ها ارسال کرده، آمده است: «این حکم در پی شکایت شاکی خصوصی از شرکت فناوران ایده پرداز (فیلیمو) و در راستای اجرای ماده ۲۹ قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان و در جهت حمایت از شاکی خصوصی صادر شده است.

بنا بر این گزارش با توجه به نظریه کارشناسی رسمی دادگستری مبنی بر لطمه اساسی به اثر متعلق به شاکی در صورت ادامه پخش سریال، دستور قضایی درخصوص جلوگیری از نشر، پخش و عرضه اثر صادر شده است.

لازم به ذکر است دادسرای فرهنگ و رسانه، ساترا را موظف کرده است از نشر، پخش و عرضه اثر «جیران» در پلتفرم‌ها ممانعت به عمل آورد.»

 

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد موضوع مورد اشاره در خبرهایی که از توقف سریال «جیران» با موضوع شاکی خصوصی منتشر شده، به همان مناقشه قبلی این سریال با سریال دیگری به نام «آهوی من مارال» برمی‌گردد.

سازندگان «آهوی من مارال» ادعا کرده بودند که داستان «جیران» از روی سریال آنان کپی‌برداری شده و نباید به پخش برسد. مهرداد غفارزاده، کارگردان «آهوی من مارال»، برای اثبات این ادعا پیگیری‌های بسیاری انجام داد و برای مدتی هم انتشار قسمت اول «جیران» را به تأخیر انداخت اما در نهایت با جلسه‌ای که در دوره‌ی قبلی مدیریت ساترا با حضور طرفین دعوا برگزار شد، سه کارشناس این موضوع را بررسی کردند و نتیجه این فرآیند، اجماع هر سه کارشناس بر فقدان شباهت به نحوی که قابلیت احراز گرته‌برداری سریال «جیران» از طرح «آهوی من مارال» را داشته باشد، اعلام شد. در نتیجه «جیران» پس از مدتی کشمکش به پخش رسید و تاکنون ۲۳ قسمت از این سریال از شبکه نمایش خانگی منتشر شده است.

 

هر دو این سریال‌ها با موضوع سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و ماجرای عاشقی او ساخته شده‌اند. از بازیگران سریال «آهوی من مارال» می‌توان به حسن معجونی، ترلان پروانه، گوهر خیراندیش و بهناز جعفری اشاره کرد. در سریال «جیران» نیز بازیگرانی همچون بهرام رادان، پریناز ایزدیار، رعنا آزادی ور، سمیرا حسن پور و امیرحسین فتحی ایفای نقش کرده‌اند.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۹ تیر ۱۴۰۱

برچسب‌ها:, ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad