Ad

گفتگو با زهرا شاهین‌فر کارگردان مستند «بانو امین»

پخش مستند زندگی بانویی که به آیت‌الله مرعشی اجازه اجتهاد داد

«بانو امین» که تازه‌ترین محصولات خانه مستند انقلاب اسلامی به کارگردانی زهرا شاهین‌فر و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر مراحل پایانی تولید را پشت سر گذاشته است

تریبون هنر: زهرا شاهین‌فر کارگردان مستند «بانو امین» از اتمام فرآیند تولید این مستند خبر داد و گفت: مستند «بانو امین» به روایت زندگی سیده نصرت بیگم امین می‌پردازد که در دوران قبح بودن درس آموزی زنان در جامعه، با پشتکار و سخت کوشی مثال زدنی خود به درجه اجتهاد فقهی می‌رسد.

به گزارش روابط عمومی سازمان هنری رسانه‌ای اوج، مستند «بانو امین» که تازه‌ترین محصولات خانه مستند انقلاب اسلامی به کارگردانی زهرا شاهین‌فر و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر مراحل پایانی تولید را پشت سر گذاشته است و به زودی از شبکه‌های مختلف سیما روی آنتن خواهد رفت.

کارگردان مستند «بانو امین» ضمن آنکه خبر از اتمام فرآیند تولید این مستند داد، در مورد موضوع این مستند گفت: مستند «بانو امین» به روایت زندگی سیده نصرت بیگم امین می‌پردازد که در دوران قبح بودن درس آموزی زنان در جامعه، با پشتکار و سخت کوشی مثال زدنی خود به درجه اجتهاد فقهی می‌رسد.

شاهین فر ادامه داد: بانو امین اگرچه در یک خانواده متمول و تاجر به دنیا آمده بود و از ۱۵ سالگی نیز با یک تاجر نام آشنای اصفهانی ازدواج کرد ولی از بحث و درس خود عقب نماند و توانست در سن ۴۰ سالگی علی رغم مخالفت‌هایی که با اجتهاد یک زن در جامعه مطرح بود، از علمای طراز اول دوران اجازه اجتهاد خود را کسب کند.

این کارگردان مستند انگیزه خود را برای انتخاب چنین سوژه‌ای، اینگونه بیان کرد: برای من، این مسأله خیلی جذابیت داشت که ایشان در زمان و فضایی توانست به درجه اجتهاد برسد که در داخل کشور قریب به اتفاق زنان، توانایی خواندن و نوشتن نیز نداشتند و در خارج از کشور در دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای اروپایی به زنان مدرک دکتری نمی‌دادند ولی بانو امین با پشتکار و علاقه عجیب خود، توانست خود را اثبات کند.

وی ادامه داد: بانو امین اولین حوزه علمیه بانوان کشور را در اصفهان تأسیس می‌کند و از این طریق اساتید بسیاری از میان بانوان تربیت می‌کند. همچنین ایشان مدرسه‌ای تأسیس می‌کنند که تمام پرسنل آن را بانوان تشکیل می‌دادند تا امکان علم آموزی برای دختران فراهم آید.

این کارگردان علت اینکه تا کنون به شخصیت بانو امین کمتر پرداخته شده است را به روحیه ایشان نسبت داد و گفت: به دلیل شرایطی که در زمان حکومت رضا خان پهلوی در کشور وجود داشت، ایشان تمایلی به مطرح شدن نداشتند و علاقه نداشتند که مطرح شدنشان به قیمت محدود شدن مدرسه و حوزه علمیه‌اش شود.

شاهین فر در پایان گفت: جایگاه علمی بانو امین به قدری بود که آیت الله مرعشی نجفی اجازه اجتهاد خود را از ایشان دریافت کرده بود.

گفتنی است مستند ۵۰ دقیقه‌ای «بانو امین» به کارگردانی زهرا شاهین فر و تهیه کنندگی مهدی مطهر در خانه مستند انقلاب اسلامی تولید شده است و در آینده نزدیک از شبکه‌های مختلف سیما به نمایش در می‌آید.

 

تاریخ انتشار :۳ آبان ۱۳۹۵

برچسب‌ها:, , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad