Ad

گفتگو با زهرا شاهین‌فر کارگردان مستند «بانو امین»

پخش مستند زندگی بانویی که به آیت‌الله مرعشی اجازه اجتهاد داد

«بانو امین» که تازه‌ترین محصولات خانه مستند انقلاب اسلامی به کارگردانی زهرا شاهین‌فر و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر مراحل پایانی تولید را پشت سر گذاشته است

تریبون هنر: زهرا شاهین‌فر کارگردان مستند «بانو امین» از اتمام فرآیند تولید این مستند خبر داد و گفت: مستند «بانو امین» به روایت زندگی سیده نصرت بیگم امین می‌پردازد که در دوران قبح بودن درس آموزی زنان در جامعه، با پشتکار و سخت کوشی مثال زدنی خود به درجه اجتهاد فقهی می‌رسد.

به گزارش روابط عمومی سازمان هنری رسانه‌ای اوج، مستند «بانو امین» که تازه‌ترین محصولات خانه مستند انقلاب اسلامی به کارگردانی زهرا شاهین‌فر و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر مراحل پایانی تولید را پشت سر گذاشته است و به زودی از شبکه‌های مختلف سیما روی آنتن خواهد رفت.

کارگردان مستند «بانو امین» ضمن آنکه خبر از اتمام فرآیند تولید این مستند داد، در مورد موضوع این مستند گفت: مستند «بانو امین» به روایت زندگی سیده نصرت بیگم امین می‌پردازد که در دوران قبح بودن درس آموزی زنان در جامعه، با پشتکار و سخت کوشی مثال زدنی خود به درجه اجتهاد فقهی می‌رسد.

شاهین فر ادامه داد: بانو امین اگرچه در یک خانواده متمول و تاجر به دنیا آمده بود و از ۱۵ سالگی نیز با یک تاجر نام آشنای اصفهانی ازدواج کرد ولی از بحث و درس خود عقب نماند و توانست در سن ۴۰ سالگی علی رغم مخالفت‌هایی که با اجتهاد یک زن در جامعه مطرح بود، از علمای طراز اول دوران اجازه اجتهاد خود را کسب کند.

این کارگردان مستند انگیزه خود را برای انتخاب چنین سوژه‌ای، اینگونه بیان کرد: برای من، این مسأله خیلی جذابیت داشت که ایشان در زمان و فضایی توانست به درجه اجتهاد برسد که در داخل کشور قریب به اتفاق زنان، توانایی خواندن و نوشتن نیز نداشتند و در خارج از کشور در دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای اروپایی به زنان مدرک دکتری نمی‌دادند ولی بانو امین با پشتکار و علاقه عجیب خود، توانست خود را اثبات کند.

وی ادامه داد: بانو امین اولین حوزه علمیه بانوان کشور را در اصفهان تأسیس می‌کند و از این طریق اساتید بسیاری از میان بانوان تربیت می‌کند. همچنین ایشان مدرسه‌ای تأسیس می‌کنند که تمام پرسنل آن را بانوان تشکیل می‌دادند تا امکان علم آموزی برای دختران فراهم آید.

این کارگردان علت اینکه تا کنون به شخصیت بانو امین کمتر پرداخته شده است را به روحیه ایشان نسبت داد و گفت: به دلیل شرایطی که در زمان حکومت رضا خان پهلوی در کشور وجود داشت، ایشان تمایلی به مطرح شدن نداشتند و علاقه نداشتند که مطرح شدنشان به قیمت محدود شدن مدرسه و حوزه علمیه‌اش شود.

شاهین فر در پایان گفت: جایگاه علمی بانو امین به قدری بود که آیت الله مرعشی نجفی اجازه اجتهاد خود را از ایشان دریافت کرده بود.

گفتنی است مستند ۵۰ دقیقه‌ای «بانو امین» به کارگردانی زهرا شاهین فر و تهیه کنندگی مهدی مطهر در خانه مستند انقلاب اسلامی تولید شده است و در آینده نزدیک از شبکه‌های مختلف سیما به نمایش در می‌آید.

 

تاریخ انتشار :۳ آبان ۱۳۹۵

برچسب‌ها:, , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad