Ad

مستندی چهار قسمتی «هویدا» تا یک ماه دیگر آماده پخش می‌شود

تصاویری جنجالی و دیده نشده از زندگی هویدا روی آنتن سیما

روايت‌هاي ناگفته ويژه‌اي در این مستند وجود دارد كه يكي از آن‌ها را مي توان سوپرايز ناميد

تریبون هنر: مستند هویدا که به بررسی زندگی، زمانه و مرگ امیر عباس هویدا، باسابقه‌ترین نخست وزیر حکومت پهلوی می‌پردازد، مراحل تدوین خود را سپری می‌کند و تا یک ماه آینده برای پخش آماده می‌شود.

مصطفی شوقی محقق و کارگردان این مستند با بیان اهمیت شناخت امیرعباس هویدا در تحلیل صحیح اقدامات رژیم پهلوی در سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی گفت: هویدا شخصیت خاص و مهمی در تاریخ تحولات حکومت پهلوی است. از این رو شناخت هویدا و فعالیت‌های او می‌تواند تصویر تقریبا روشنی از وضعیت کشور در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ ارائه دهد.

وی ادامه داد: هویدا در گروه نخبگان غرب‌گرای کانون مترقی ایران رشد کرده بود. محفل کانون مترقی که بعدها در حزب ایران نوین متجلی شد در واقع محلی برای تزریق نسل نوین سیاستمداران ایران به حکومت و جایگزینی آنها با الیگارشی سنتی و ریشه دار در عصر قاجار تبدیل شده بود.

این کارگردان مستند در ادامه به فرآیند ساخت این اثر تاریخی پرداخت و گفت: برای رسیدن به هویدا، تحقیقات وسیعی صورت گرفت. در این راه با برخی افراد که در دوران نخست وزیری هویدا صاحب مناصبی بودند گفت و گو کردیم و همچنین اسناد، روزنامه‌ها و کتاب‌های خاطرات و همچنین اشخاص مختلفی که در آن دوران زندگی می‌کردند و صاحب روایتی هستند را به عنوان پایه کار قرار دادیم. دو سوال ابتدایی و البته مهم برای ما در این مستند مهم بود؛ اول اینکه هویدا که بود؟ و دیگر اینکه او چه کرد؟

شوقی ادامه داد: بخش با اهمیتی از مستند با استفاده از فیلم‌های آرشیوی منحصر به فردی تولید شده است که برخی از آنها تاکنون منتشر نشده؛ و با تصاویر رایج منتشر شده از دوران انقلاب کمی متفاوت است. ذکر این نکته ضروری است که برخی از این فیلم‌ها به خودی خود یک سند مهم تاریخی و با ارزش است که برای نخستین بار بعد از پیروزی انقلاب پخش خواهند شد.

وی توجه به روایت‌های تاریخی مغفول را از دیگر ویژگی‌های مستند هویدا ذکر کرد و گفت: بخشی از مستند به روایت‌های مغفولی می پردازد که تا کنون کمتر مورد توجه قرار گرفته و وجود این روایت‌ها می‌تواند افق جدیدی را در تحلیل عصر پهلوی باز کند.

شوقی در پایان گفت: یکی از مهمترین بخش‌های این مستند، در واقع زندانی شدن هویدا به دستور شاه و دادگاهی شدن او پس از پیروزی انقلاب است. در این بخش روایت‌های ناگفته¬ی ویژه‌ای وجود دارد که یکی از آن‌ها را می توان سوپرایز نامید. تلاش شده در این بخش به صورت مستند آن طور که هست، روایتی از روزهای پرشور ابتدای انقلاب مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

وی در پایان ضمن اشاره به روایت‌های تحرف شده از این دوره تاریخی و ضرورت پاسخگویی به سوالات نسل جوان، تصریح کرد: امیدوارم این مستند به بخشی از سؤالات نسل جوان که این روزها بر اساس تحریف تاریخ توسط معاندان ایران مورد هدف قرارگرفته‌اند، پاسخ بدهد.

گفتنی است مستند چهار قسمتی «هویدا»، به تهیه کنندگی مهدی مطهر و کارگردانی مصطفی شوقی، از تازه‌ترین محصولات خانه مستند انقلاب اسلامی است که مراحل پایانی تولید خود را پشت سر می‌گذارد و ظرف یک ماه آینده آماده پخش خواهد بود.

 

تاریخ انتشار :۱۱ دی ۱۳۹۵

برچسب‌ها:, , , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad