Ad

در سازمان اوج برگزار شد

تجلیل از مداح جانباز انقلابی در «از نسل محتشم»

این مراسم با حضور چهره های فرهنگی، مذهبی و پیشتازان عرصه هنر عاشورایی در نخلستان سازمان اوج برگزار شد

تریبون هنر: آیین تجدید خاطره پیرغلامان امام حسین و رونمایی از قطعات عاشورایی مرکز «مأوا» عصر روز یکشنبه ۲۳ مهر ماه در سازمان اوج برگزار شد.

در این مراسم که با حضور آیت الله سید حسین مومنی، حاج یونس حبیبی ذاکر اهل بیت (ع) و جانباز شیمیایی هشت سال دفاع مقدس، حاج حسین هوشیار مداح اهل بیت(ع)، حسام الدین سراج خواننده و آهنگساز موسیقی سنتی، یادگاران استاد رحیم منزوی شاعر آذری زبان اهل بیت (ع)، مرحوم حاج اکبر ناظم، حسین فکری از شاگردان حاج اکبر ناظم، مرحوم حاج احمد شمشیری و یادگار استاد حبیب الله چایچیان(حسان) و…. در نخلستان اوج برگزار شد، از قطعات عاشورایی مرکز ماوا نیز رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم آیت الله مومنی، امام حسین علیه السلام را فراتر از نسل ها و اعصار خواند و گفت: انسان باید به جایی برسد که بزرگی و جایگاه امام حسین (ع) را درک کند.

وی ادامه داد: تنها چیزی که می‌تواند انسان را نجات دهد، راه سید الشهدا (ع) است. اهل بیت از ما نوکری نمی‌خواهند، بلکه ما التماس می‌کنیم تا ما را به غلامی خود بپذیرند.

آیت الله مومنی افزود: اگر کسی به زیارت کربلا مشرف شود، ملائک بر او نماز می‌خوانند. ملائکی که افتخار غلامی امام حسین (ع) را می‌کنند و ما نیز نیازمند ایشان هستیم.

وی با بیان اینکه اولین خادم اهل بیت (ع) و سید الشهدا (ع) جبرئیل است، اظهار کرد: : در غلامی اهل بیت جبراییل سبقت گرفته است. جبراییل به اسرافیل گفت من مقربم و حامل وحی و اسرافیل گفت من صاحب سورم. به این دو گفتند اهل بیت از بهترین بندگان ما هستند. در همین جا بود که جبرییل سبقت گرفت و به نخستین خدمتگزار اهل بیت تبدیل شد. قوه ی خیال اگر تقویت شود جهل و نادانی تقویت می شوند و در عین حال عقل ضعیف می شود. برای جلوگیری از تقویت جهل و نادانی باید به امام حسین متوسل شد.

این مدرس حوزه ادامه داد: امام حسین (ع) نیازی به گریه ما ندارد، بلکه ما نیازمند او هستیم. ندای «هَل مِن ناصرٍ یَنصُرنی» ابا عبدالله الحسین (ع)، برای نجات بشر است و اگر طفل خود را بر دست می‌گیرد، برای ایراد سخن با عاطفه تاریخ است.

مومنی با اشاره به اینکه برای نجات عقل از آسیب‌های دنیوی باید به امام حسین (ع) متوسل شویم، گفت: پیوست و اتصال به سید الشهدا (ع) عامل رشد است. رهبری می‌گوید کربلا از سه عنصر عقلانیت، حماسه و عزت و عاطفه و عشق تشکیل شده است که با شنیدن قصه آن مرثیه و روضه در انسان جاری می شود.

این سخنران و کارشناس امور دینی گفت: برای نجات عقل فقط باید از راه زیارت امام حسین (ع)، گریه بر مصائب عاشورا، حضور در محافل اهل بیت (ع) و ذکر و ذاکری اهل بیت به سید الشهدا (ع) رجوع کرد.

حجت‌الاسلام مومنی در پایان یادآور شد: اصرار من این است که به بحث روضه بیشتر پرداخته شود، چراکه روضه زنگار را از جامعه می‌زداید.

در ادامه‌ این مراسم و پس از رونمایی از قطعه «نی نوا» که با بازخوانی نوحه های قدیمی جنوب کشور همراه بود، یادگاران حاج اکبر ناظم و استاد فقید رحیم منزوی خاطراتی از پدرانشان روایت کردند و بعد از آن از حاج یونس حبیبی، ذاکر نام آشنای اهل بیت (ع) و جانباز شیمیایی هشت سال دفاع مقدس تجلیل شد.

یونس حبیبی جانباز شیمیایی هشت سال دفاع مقدس گفت: بسیار هستند از دوستان در بیمارستان ها هستند که آروزی حضور در این جلسات را دارند. یکی از این دوستان و جانبازان عباس محسنی است که جانباز قطع نخاع است و بعد از سال‌ها چند ترکش در ریه ایشان پیدا شده است. او جراحی شد و از بعد از جراحی آرام بر مصائب اهل بیت (ع) و شهادت حضرت زهرا (س) گریه می کند.

وی افزود: خیلی از این جانبازان با روضه‌های اهل بیت (ع) مأنوس هستند و با مجالس روضه نفس می‌کشند. ما آرزو داریم تا مانند اربابمان از دنیا برویم.

پس از آن نیز از قطعه سد باقر با روایت حامد عسکری که اثر دیگری از ماوا بود، رونمایی شد.

در ادامه مراسم «از نسل محتشم» مهدی امین فروغی پژوهشگر و نویسنده اشعار آیینی با بیان دوره های مختلف عزاداری و مرثیه سرایی اباعبدالله گفت: جای تکریم و شکرگزاری است که در محفل عاشورایی گرد هم آمدیم. شمایل کلی مرثیه خوانی را به پنج دوره تاریخی می‌توان تقسیم کرد و برکسی پوشیده نیست که مرثیه خوان اول تاریخ حضرت زینب (س) در جوار پیکر بی جان برادر بزرگوارشان هستند. اینگونه بود که نوحه سرایی از عصر عاشورا آغاز شد و همه ائمه معصوم پیوسته بر مصائب کربلا نوحه سرایی می‌کردند.

این پژوهشگر عاشورایی با بیان روایتی از مجالس اهل بیت (ع) افزود: اولین دوره های عزاداری امام حسین (ع) در سخت‌ترین شرایط برگزار می شد و بارها حکومت جور زمانه حرم سید الشهدا (ع) را زیر و رو کردند و به آب بستند. آنها قصد کشتن نوحه خوان های ابا عبدالله الحسین (ع) را داشتند.

وی ادامه داد: در عصر صفویه، شکل‌های مختلف عزاداری رواج پیدا کرد و در دوره بعد شاهد به وجود آمدن شبیه خوان ها بودیم.

امین فروغی با اشاره به موروثی بودن صنوف و مشاغل در دوره قاجار، خاطرنشان کرد: مرثیه خوانی ها هم در این دوره‌ مورثی بود و نوحه خوان ها از عزت والایی برخوردار بودند، ولیکن با رسیدن به دوره مشروطه، موج تجدد خواهی مجالس اهل بیت (ع) کمرنگ شد.
گفتنی است این مراسم با حضور چهره های فرهنگی، مذهبی و پیشتازان عرصه هنر عاشورایی در نخلستان سازمان اوج برگزار شد.

 

تاریخ انتشار :۲۵ مهر ۱۳۹۶

برچسب‌ها:, , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • فیلم زودپز؛ قدمی رو به جلو برای تمام چهره هایش

    تریبون هنر: زودپز ششمین فیلم سینمایی رامبد جوان در مقام کارگردان است. رامبد جوان به عنوان کارگردان، کارنامه قابل اعتنایی در عرصه سینما دارد. او در عمده فیلم هایی که ساخته توانسته نظر مثبت مخاطب را به خود جلب کند و فیلم هایش عمدتا ضمن موفقیت در گیشه، دارای شاخص […]

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad