سعید روستایی:حسرت دیدن نسخه اصلی «متری شیش و نیم» به دل من و عوامل فیلم مانده
تریبون هنر: سعید روستایی از حسرت تماشای نسخه اصلی «متری شیش و نیم» گفت که به دل او و عوامل فیلم مانده.
سعید روستایی، کارگردان «متری شیش و نیم» در واکنش به صحبتهای ابراهیم داروغهزاده درباره تلاشها برای اکران نشدن این فیلم در جشنواره فجر نوشت:
« اون روزهای خیلی خیلی خیلی تلخ و بد گذشت و همچنان حسرت دیده شدن نسخهی بدون سانسور، همون نسخهای که اسمش هست نسخهی اصلی یا نسخهی کارگردان، به دل من و عوامل فیلم مونده. چقدر حیف!
امیدوارم هیچ وقت هیچ فیلمسازی سر دو راهی توقیف یا سانسور قرار نگیره.»
چند روز پیش ابراهیم داروغهزاده(مدیر سابق اداره نظارات و ارزشیبای و دبیر سابق جشنواره فجر) در گفتگو با کیوان کثیریان با موضوع «نظارت و ممیزی در سینمای ایران طی دهه نود» درباره مشکلات اکران چند فیلم دوران فعالیتش صحبت کرد
او در این برنامه گفت:« متاسفانه بدبینی به سینما زیاد است و نهادهای مختلف به خود اجازه میدهند برداشتهای مختلف کنند. برای مثال درباره نمایش فیلم «متری شش و نیم» دو بار نامه زده شد که دبیر جشنواره فیلم فجر نباید آن را نمایش دهد اما من تحت هر شرایطی فیلم را نمایش دادم و شاید اگر در جشنواره اکران نمیشد، هیچ وقت دیگری هم اکران نمیشد. اتفاقاً بعد از نمایش آن مشخص شد اصلاً مشکلی وجود نداشته است.
داروغه زاده اظهار داشت: یادم است روز رفتن من به سازمان سینمایی، فیلم «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری قرار بود اکران شود. به من زنگ زدند که نهادی باید این فیلم را ببیند. در حالی که فیلم پروانه نمایش داشت اما آنها میگفتند نکتهای در فیلم وجود داشته که به فیلمساز هم تذکر داده شده است و باید حل شود. این آخرین باری بود که من اجازه دادم فیلمی را به غیر از اعضای شورای پروانه نمایش، دیگران ببینند اما گویا این روال پیش از این مرسوم بوده است. اتفاقاً با فیلم هم مخالفت و بعداً مشکلش حل شد. در حالی که فیلم «ساعت ۵ عصر» واقعاً مشکلی نداشت.
ابراهیم داروغه زاده در ادامه گفت: در زمان مسئولیت من در شورای نظارت و ارزشیابی، نه من و نه هیچیک از اعضای شورا فیلم «کاناپه» را ندیدیم و فیلم قبلاً کنار گذاشته شده بود. زیرا مساله و مشکل حجاب زنان را داشت و فیلم اصلاً به دستمان نرسید. «کاناپه» شاید جز فیلمهایی بود که اگر در دوران آقای شمقدری با مشکل اکران رو به رو میشد، به اکران میرسید اما وقتی دولت اصلاح طلبی سرکار میآید، شرایط بی اعتمادی برای برخی نهادهای حاکمیتی ایجاد میشود
او تصریخ کرد: دو فیلم عبدالرضا کاهانی زمان من مجوز گرفت اما فیلم «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» قبل از حضور من توسط شورای نمایش فیلم رد شده و آقای ایوبی و وزیر وقت آقای جنتی موافق اکرانش نبودند. حتی فیلم با اعتراض تهیه کننده به شورای عالی نمایش نیز رسیده بود و آنها نیز به اتفاق مخالف اکرانش بودند.
در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید
تاریخ انتشار :۲۶ خرداد ۱۴۰۰