Ad


مشکل وزارت ارشاد با «برادران لیلا» برای اکران در ایران اعلام شد

تریبون هنر: روح الله سهرابی مدیرکل اداره نظارت بر نمایش سازمان در خصوص انتشار غیرقانونی فیلم سینمایی «برادران لیلا» و پروانه ساخت این اثر گفت: این فیلم در همان شورا پس از دریافت چند توصیه درباره ضرورت رعایت حرمت پدر و مادر و همچنین صیانت از جایگاه خانواده به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.

به گزارش تریبون هنر، روح الله سهرابی مدیرکل اداره نظارت بر نمایش سازمان سینمایی در حاشیه انتشار غیرقانونی نسخه سینمایی «برادران لیلا »با اشاره به اینکه فیلمنامه برادران لیلا در شورای پروانه ساخت دولت قبل بررسی شده است گفت: فارغ از مضمون کلی و محتوای فیلم که به هر حال مثل هر فیلم دیگر موافقین و مخالفین خود را دارد اما آنچه این فیلم را وارد حاشیه کرد رفتار غیر حرفه ای و مغایر با قوانین و آیین نامه های مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی عوامل اصلی این فیلم بود که موجب شد شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی از دیدن این فیلم و ارزیابی آن خودداری کند .

به گفته سهرابی این فیلم پیش از اخذ مجوز لازم اقدام به شرکت در جشنواره های خارجی کرد و در مرحله ی بعد و بدون دریافت مجوز از سازمان سینمایی در خارج از کشور به اکران عمومی رسید .

وی افزود: اینکه فیلمی در پلتفرم های خارجی منتشر شود به طور طبیعی وارد شبکه ی قاچاق خواهد شد لذا دست اندرکاران اصلی فیلم باید خود متوجه این مسئله می بودند تا اینگونه خودخواسته موجب انتشار غیرقانونی فیلم نمی شدند .

سازمان سینمایی کشور بر اساس وظیفه ی ذاتی خود که یکی از مهمترین آنها حمایت از اکران آثار سینمایی و مدیریت اقتصاد سینماست صرف نظر از رفتار متخلفانه عوامل فیلم ، تلاش کرد تا با اتخاذ رویکرد اصلاحی و تعاملی مشکل فیلم مذکور را حل کند اما هر بار به دلیلی که عمده ی آن هم به عوامل سازنده فیلم بر می گشت این امر میسر نشد و جلسات پی در پی ما برای حل و فصل مشکلات فیلم بی نتیجه ماند .

به گفته وی عدم تمکین صاحبان فیلم به انجام اصلاحات پیش از حضور در جشنواره کن و اکران عمومی فیلم در خارج از کشور پیش از اخذ مجوزهای لازم و مخالفت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلمی که علاوه بر مضمون و محتوای تلخ و نا امید کننده ، کار خود را با قانون شکنی شروع کرده بود ، از جمله دلایلی بود که موجب لاینحل باقی ماندن مسئله و مشکل این فیلم شد .

وی خاطرنشان کرد البته طی دو ماه اخیر سرمایه گذار و تهیه کنندگان و کارگردان فیلم برای هر گونه اصلاح اعلام آمادگی کردند که سرانجام با وساطت رئیس مجترم سازمان ، شورای پروانه نمایش سینمایی با بازبینی فیلم موافقت نمود . شورا پس از بازبینی ، اصلاحات جدی و اساسی به فیلم داشت که قرار شد در صورت موافقت وزیر محترم ارشاد با اصل موضوع اکران برادران لیلا ، اصلاحات مدنظر شورا نیز در اختیار عوامل فیلم گذاشته شود تا مسیر طبیعی فیلم برای رسیدن به اکران عمومی طی شود . اما درست در همین ایام و پیش از تعیین تکلیف نهایی ، انتشار نسخه ی غیرقانونی در فضای مجازی و قاچاق گسترده ی فیلمی که خود بطور غیرقانونی در خارج از ایران منتشر شده بود تمام معادلات ما برای حل و فصل این مسئله را به هم ریخت و فیلم بدون هرگونه مراقبت و اصلاح و بدون دریافت حتی یک مجوز نمایش از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بازار شده و به دست مخاطبین رسید .

سهرابی در پایان تاکید کرد: همانگونه که پیشتر هم اعلام شده است تعامل همه جانبه و فراگیر با هنرمندان و مساعدت و حمایت ویژه از آثار سینمایی جزو اولویتها و تکالیف ذاتی سازمان سینمایی بوده و هست و بی تردید این رویکرد کماکان ادامه خواهد داشت. لیکن این سازمان ضمن اتخاذ رویکردی تعاملی و حمایتی، در راستای صیانت از شأن و اعتبار سینمای شریف ایران و حفظ و ارتقای اعتماد عمومی به این هنر-صنعت تاثیرگذار، نه تنها در صدور پروانه ساخت بلکه در صدور مجوز نمایش آثار نیز هیچگونه مسامحه ای با افراد خاطی در دستور کار ندارد و چنانچه فیلمی بدون طی مراحل قانونی تولید و یا پیش از اخذ مجوز نمایش منتشر شود، تبعات اخذ این قبیل تصمیمات و رویه های غیر قانونی برعهده سازندگان اثر است.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۹ فروردین ۱۴۰۲

برچسب‌ها:, , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad