Ad

جنبش ما دارد به ضد خودش بدل می شود

کناره گیری پانته آ بهرام، مستانه مهاجر و هدی زین العابدین از جنبش زنان پس از یادداشت کتایون ریاحی

تریبون هنر: پس از یادداشت حاشیه ساز کتایون ریاحی درباره مورد تعرض قرار گرفتن در ۲۵ سال پیش، مستانه مهاجر، پانته آ بهرام و هدی زین العابدین از جنبش زنان بر علیه آزار جنسی کناره گیری کردند.

 

پانته‌آ بهرام شب گذشته در یک لایو ایستاگرامی در اعتراض به کتایون ریاحی بدون نام بردن از او گفت این نام بردن، دشمن درست کردن و ره به خطا بردن است.

به گزارش تریبون هنر، پانته‌آ بهرام، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در لایوی در اینستاگرامش با بیان این که «همان‌طور که می‌دانید من هم جزو امضاءکنندگان بیانیه زنان سینماگر علیه تعرض و سوءاستفاده از قدرت توسط آقایان در حرفه خودمان بودم»، ادامه داد: «هرچند به هر حال انتقاداتی به این حرکت داشتم و کمی دیرتر از بقیه دوستان به این حرکت پیوستم چرا که معتقد بودم باید از حوزه زنان سینماگر خارج و دربرگیرنده تمام زنان شود، زنانی که می‌خواهند بگویند ما صاحب خودمان و صاحب بدن‌های‌مان هستیم و کسی صاحب ما نیست و ما ناموس کسی نیستیم. با این اندیشه شروع شد و بچه‌ها گفتند وقتی ما به عنوان سینماگر و چهره‌های شناخته‌شده شروع کنیم، بقیه به ما خواهند پیوست.»

 

او ادامه داد: «من دایرکت‌های بسیاری از خانم‌ها در مشاغل دیگر داشتم که می‌گفتند برای ما هم این اتفاق می‌افتد و مردانی هستند که از قدرت‌شان سوءاستفاده می‌کنند. همین‌جا بگویم تعرض با تجاوز الزاما یکی نیست، تعرض کلامی هم هست و به صورت لمس یا هر چیز دیگری تا درجه بالایش. چیزی که می‌خواهم اکنون به شکلی کوتاه در موردش با شما حرف بزنم این است که من به یک بخش این حرکت در روزهای گذشته به شدت معترضم و احساس می‌کنم جنبش‌مان در حال تبدیل شدن به ضد خودش است و آن این است که نمی‌فهمم اساسا اسم بردن از آدم‌ها به شکل واضح و رودررو چه کمکی به جنبش ما و به نفس این حرکت خواهد کرد. قرار نیست چون آزار دیده‌ایم، آزار بدهیم. قرار نیست شبیه آدم‌های انتقام‌جو عمل و جوری رفتار کنیم که ما قرار است روان دیگران را اعدام کنیم، چون خودمان آسیب دیده‌ایم. قرار از ابتدا این نبود، قرار ما این بود که جلوی این اتفاق‌ها را بیش از این بگیریم.»

 

بهرام افزود: «این ماجرا باید خیلی قبل از این اتفاق می‌افتاد و من تبریک می‌گویم به همه بانوان نازنینی که پیشگام این اتفاق شدند، آن ۵ نفری که به آن‌ها رای دادیم، می‌دانند که دوستشان دارم، مخلص‌شانم و می‌دانند که می‌دانیم انسان جایزالخطاست منتها این ویدئو را به این دلیل ضبط می‌کنم که بگویم دوستان اسم بردن از آدم‌ها نه تنها کمکی به ماجرا نمی‌کند، بلکه ما به جای همراهی شبیه آدم‌هایی می‌شویم که در حال مقابله کردن هستیم.»

 

او در پایان گفت: «یک چیز دیگر که خیلی دلم می‌خواهد در این لحظه بگویم این است که حتی مردانی که به صورت تاریخی از توانایی و قدرت‌شان سوءاستفاده کرده‌اند به نوعی قربانی یک اندیشه غلط گسترده هستند که در طول تاریخ بوده است و فقط هم متعلق به ایران نیست و همه‌مان می‌دانیم که مربوط به همه جای جهان است. این که الان این حرکت را به انتقام‌جویی تبدیل کنیم، دشمن درست کردن و ره به خطا بردن است. مسیر را به غلط بردن و به جاده خاکی کشاندن است. پیروزی ما در جذب همدلی و همراهی آدم‌هاست، نه ایجاد خشم، قرار ما این نیست. خواهش می‌کنم از همه دوستانم، لطفا این ماجرا را بیش از این تبدیل به انتقام‌جویی نکنید، شخصی‌اش نکنید، اجازه بدهید همان‌طور که از اول قرارمان بود با روانشناس‌ها، با متخصص‌ها صحبت شود و به شکل خصوصی‌تری مشکلات‌مان را حل کنیم، دست همه‌تان را می‌بوسم، از شمایی که به حرفم گوش دادید ممنونم.»

 

مستانه مهاجر نیز روز گذشته با انتشار یادداشت زیر بدون نام بردن از کتایون ریاحی از جنبش زنان بر علیه آزار جنشی کناره گیری کرد:

قرار ما این نبود. مى پنداشتم این فعالیت مدنى و راهى که به آن پیوستم اهرمى است براى توقف آزار و تعرض به زنان جامعه، نه بدنام کردن و فروپاشى روح و روان افراد ، آنهم فقط سینما . ولى مدتى است میبینم این اقدام مهم اجتماعى ، با روشى غلط به ضدِّ خودش دارد تبدیل میشود و در این میان این فقط سینماى مااست که مورد هجوم بى وقفه قرار گرفته است. شاید نمیتوانم بدرستى احساسم را بگویم اما اینرا میدانم که بدلایلى با روش شما ( نه با اهدافمان ) در تعارضم و فکر میکنم دیگر براى جمع ٨٠٠ نفرى شما مفید نیستم. ترجیح میدهم در وقتى دیگر با راهکارى خردمندانه تر ، دور از هر گونه خشمى به این راه بپیوندم. از این رو امضاى خود را از شما دوستان پس میگیرم.»

 

پس از لایو پانته آ بهرام، هدی زین العابدین نیز در استوری صفحه اش اعلام کرد از این جنبش کناره گیری می کند.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۹ خرداد ۱۴۰۱

برچسب‌ها:, , , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad