Ad


طغیان یک قهرمان در «آسمان غرب» ایران

تریبون هنر: «آسمان غرب» پس از سال‌ها در سینمای ایران در قالب یک اکشن جنگی، هوایی، روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان کبرای هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روزهای نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای حفظ وطن به تصویر می‌کشد.

میلاد کی‌مرام، امیرحسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، راهله لطفی، محمدرضا صولتی، پیام اینالوئی، یوسف فروتن، احسان عباسی، صفرمحمدی، کیوان آزاد، مهران میرزایی، احسان صاحب‌الزمانی، وحید عبدالمجیدی، رامین قربانی، مجتبی واشیان، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور، امیرحسین شام بیاتی، توران یاقوتی و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی ترکیب بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند.

 

این فیلم، محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران است که نامزد ۶ سیمرغ و برنده ٣ سیمرغ بلورین از جمله جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی در جشنواره فیلم فجر شده است.

«آسمان غرب» قصه آسمان ملتهب غرب ایران در همان نخستین روزهای جنگ تحمیلی است. روزهایی که خلبان علی‌اکبر شیرودی و همرزمانش سوار بر هلی‌کوپترهایشان رفتند تا خلاف آنچه دولت ابوالحسن بنی‌صدر که می‌گفت «باید زمین داد تا زمان خرید»، جلوی پیشروی عراقی‌ها را بگیرند.

 

فیلم آسمان غرب

 

برای نسل گذشته که با سریال «سیمرغ» قد کشیدند و رشادت شیرمردان پرواز ایران را در جنگ هوایی در آن مجموعه دیدند، گفتن و دیدن نبرد چند هلی‌کوپتر با قطاری از تانک‌های دشمن خاطره است. اما برای نسل نوجوان و جوانی که آخرین اثر اکشن هوایی را که در سینمای ایران دیده است، به یاد ندارد و شاید تصویرسازی ذهنی‌اش پر شده از فیلم‌های هالیوودی مثل «تاپ‌گان»، «آسمان غرب» پیشنهادی هیجان‌انگیز و قهرمان‌محور از زندگی شهیدی است که استاد ممکن‌ساختن از غیرممکن‌ها بود. درست مثل قهرمانان رویاها و خواب ها، مردی که با گلوله‌ها دوست بود و در آسمان فاتح گردنه‌ها و روی زمین مخلص مردمش …

 

از قدیم در ادبیات ما گفته‌اند خاکی که قهرمان ندارد، تاریخ ندارد و خاکی که تاریخ ندارد، آینده ندارد. تاریخ را قهرمان‌ها می‌سازند و گاهی یک تصمیم یک قهرمان می‌سازد. درست مثل کاری که شیرودی در مواجهه با فرمان عقب‌نشینی بنی‌صدر در شروع جنگ کرد. فرمان رسید باید تمام پادگان را تخلیه و مهمات را امحا کرد، او اما چه کرد؟ ایستاد، نافرمانی کرد و برای اعتقاد و مردمش جنگید. این بار نخستی نیست که قهرمان فیلم‌های ایرانی با تمرد و سرپیچی به قهرمانی برای مردم روزگارشان و تماشاگران نشسته بر صندلی سینما می‌رسد.

 

فیلم آسمان غرب

 

«آسمان غرب»؛ بازگشت قهرمان به پرده سینماست، آن هم نه قهرمانی که پایش روی زمین است. بلکه قهرمانی با خاطرات گره خورده به جنگ اما این‌بار با روایتی تازه از آسمان جنگ. چیزی که سینمای ما این سال‌ها کم داشت. روایتی از یک طغیان و عصیان در آغاز جنگ، قصه مردم و ماجرای یک تصمیم جسورانه برای مردم.

 

فیلم، نبرد هوایی و شهری را در روزهای سیاه غرب کشور به تصویر کشیده است و حضور عشایر غیور به‌ویژه زنان دلیر و رشیدشان را به خوبی نشان داده است. «آسمان غرب» یک فیلم جنگی اکشن و گاهی نفس‌گیر است که دیدنش بر پرده سینما توفیق دوچندان دارد و می‌تواند برای نوجوانان و جوانانی که رویای قهرمانی و پرواز در سر دارند هم آموزنده باشد، هم الگوساز.

 

«آسمان غرب» به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب‌ والی‌نژاد از چهارشنبه اول فروردین ١۴٠٣ اکران شده است.

 

فیلم آسمان غرب

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۶ فروردین ۱۴۰۳

برچسب‌ها:, ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad