Ad

در گفتگو با سعید اسماعیلی مطرح شد

نجم‌الثاقب با تفاوت‌هایی گسترده اجرا می‌شود

نمایش بزرگ نجم‌الثاقب به همت مرکز هنرهای نمایشی اسلامی(مهنا) برای سومین سال متوالی در حاشیه پیاده‌روی اربعین در نجف اشرف برگزار می‌شود

تریبون هنر: سعید اسماعیلی کارگردان نمایش بزرگ نجم‌الثاقب گفت: تمام تلاش خود را می‌کنیم که امسال حداقل روزی پنج اجرا برای زائران اربعین داشته باشیم، به خصوص که امسال زائرین حضرت اباعبدالله به نسبت سال‌های پیشین زودتر و با جمعیت بیشتری به پیاده‌روی اربعین آمده‌اند لذا امیدوارم بتوانیم حداقل پنج اجرا داشته باشیم.

به گزارش تریبون هنر روابط عمومی سازمان هنری رسانه‌ای اوج، نمایش بزرگ نجم‌الثاقب به همت مرکز هنرهای نمایشی اسلامی(مهنا) برای سومین سال متوالی در حاشیه پیاده‌روی اربعین در نجف اشرف برگزار می‌شود. به همین مناسبت گفتگویی با سعید اسماعیلی کارگردان این نمایش ترتیب داده‌ایم، که در ادامه از نظر می‌گذرانید.
سعید اسماعیلی در ابتدا ضمن اشاره به سابقه برگزاری نمایش نجم‌الثاقب، تصریح کرد: این برای سومین بار است که توفیق داریم در تاریخ اربعین و روزهایی که زائران حضرت اباعبدالله برای زیارت اربعین از نجف به سوی کربلا حرکت می‌کنند، نمایش نجم‌الثاقب را برگزار کنیم. در طول این سال‌ها هم سعی کرده‌ایم هر سال نسبت به سال گذشته تغییرات و تفاوت‌های محسوسی داشته باشد. در واقع تلاش کردیم که در سال دوم نمایشی متفاوت‌تر از سال نخست را به تصویر بکشیم و امسال نیز نمایش به طور کلی روند نمایش با دو سال پیشین تفاوت دارد.
وی در مورد تغییرات موجود در نمایش نجم‌الثاقب امسال نسبت به سال‌های پیشین افزود: در نمایش امسال شاهد تغییرات گسترده در نمایش نجم‌الثاقب بوده‌ایم تا حدی که می‌توان نمایش امسال را نسبت به سال‌های گذشته نمایشی بدیع و نو توصیف کرد. در سال‌های گذشته کنار عمود ۲۸۵ به اجرای نمایش می‌پرداختیم اما امسال با تدبیری که اتخاذ شد و همکاری‌هایی که صورت گرفته شد تصمیم بر آن شد که در محل دیگری به اجرای نمایش بپردازیم. پس از بررسی‌های گسترده و بازدید از لوکیشن‌های گوناگون به گزینه‌ی فعلی رسیدیم. لوکیشن فعلی در شهر نجف واقع شده است که در ابتدای مسیر پیاده‌روی زائرین اباعبدالله یعنی میدان ثورهالعشرین قرار دارد.
اسماعیلی در ادامه گفت: تغییر عمده دیگری که نسبت به دو سال گذشته رخ داده آن است که به همت دوستان، سوله دائمی و بزرگی در نظر گرفته شده است که امیدوارم همین دائمی بودن مصدر کارهای بیشتر در شهر نجف شود و در مناسبت‌های مختلف این فضا که فضای بسیار خوبی شده است، مورد استفاده قرار بگیرد.
کارگردان نجم‌الثاقب در ادامه استفاده گسترده از زبان عربی را یکی از عمیق‌ترین تفاوت‌های نمایش امسال نسبت به نمایش دو سال پیش توصیف کرد و افزود: به دلیل وجود نمایش‌هایی مثل فصل وصل و فصل شیدایی در شهرهای ایران، تصمیم بر آن شد که بیشتر به مردم عراق پرداخته شود لذا بر آن شدیم تا کل کار به زبان عربی اجرا بشود گرچه که این کار قدری برای بنده که عربی زبان مادری من نیست دشوار بود و سختی‌هایی برای چینش آیتم‌ها و همچنین برخی از هنرمندان پیش می‌آورد اما در طول کار این دشواری‌ها را برخود هموار کردیم تا نهایتا بتوانیم نمایش را به زبان عربی و برای مخاطبان عرب‌زبانِ زیارت اربعین عرضه نماییم.
وی البته بر عدم غفلت از مخاطبان ایرانی نیز تصریح کرد: البته از مخاطبان ایرانی نیز غفلت نکرده‌ایم و تلاش کردیم تا نسخه ای به زبان فارسی هم برای این نمایش آماده کنیم و هر زمان که احساس بکنیم تعداد مخاطبان ایرانی بیشتر هستند نمایش را بر اساس نسخه فارسی اجرا خواهیم کرد.
سعید اسماعیلی سومین حوزه از تغییرات نمایش امسال نسبت به نمایش‌های دو سال گذشته را محتوای نمایش دانست و گفت: از لحاظ محتوایی هم خصوصا در نسخه عربی نمایش مطالب متفاوتی را نسبت به سال گذشته ارائه می‌نمائیم. بیشتر تلاش کرده‌ایم مطابق با فضای فرهنگی عراق و علائق شیعیان عراقی نمایش را طراحی کنیم برای مثال در بخش عمده‌ای از نمایش را به جناب مختار می‌پردازیم و همچنین بخشی از نمایش را نیز به یکی از اطفال حضرت اباعبدالله اختصاص داده‌ایم که در مقاتل فارسی خوانده نمی‌شود اما در مقاتل عربی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند.
وی در مورد تعداد اجراهای این نمایش نیز تصریح کرد: ما در حال حاضر هر روز تلاش می‌کنیم حداقل روزی پنج اجرا داشته باشیم، به خصوص که امسال زائرین حضرت اباعبدالله به نسبت سال‌های پیشین زودتر و با جمعیت بیشتری به پیاده‌روی اربعین آمده‌اند لذا امیدوارم بتوانیم در ادامه هم روزانه حداقل پنج اجرا داشته باشیم. تلاش بر این است که صبح دو نوبت، عصر دو نوبت و بعد از نماز مغرب و عشاء نیز یک نوبت به اجرای نمایش بپردازیم که بر این اساس ساعات ۹ و ۱۱ نوبت نمایش صبح، ساعات ۱۴:۳۰ و ۱۶ ساعات نمایش عصر خواهد بود و نمایش غروب نیز بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می‌شود.
کارگردان نجم‌الثاقب در مورد چگونگی تدارک این نمایش گفت: همکاران و دوستان من در مرکز هنرهای نمایش انقلاب اسلامی(مهنا) تقریبا از ۱۵ محرم در نجف مستقر شده‌اند و تدارکات لازم برای اجرای هرچه بهتر این نمایش را فراهم نموده‌اند و امیدواریم بتوانیم با وجود دشوارتر شدن کار با ارائه هرچه بهتر این نمایش، این زحمات را به نتیجه مطلوب منتهی کنیم.
وی در مورد چینش بازیگران و هنروران نمایش نجم‌الثاقب نیز با اشاره به عربی بودن زبان این نمایش تصریح کرد: اکثر بازیگران این اثر عراقی هستند. تعداد بیست نفر از هنروران و بازیگران را نیز از استان خوزستان دعوت کردیم چراکه آن‌ها نیز مسلط بر زبان عربی هستند. این تدبیر از آن رو اتخاذ شد تا اکثر بازیگران عرب زبان باشند و بتوانند با دیالوگ‌ها ارتباط بگیرند و راحت‌تر به ایفای نقش بپردازند.
سعید اسماعیلی در پایان تصریح کرد: الحمدالله که اینجا همه زائران امام حسین(ع) در کمال صحت و سلامت در حال رفتن به سمت کربلای معلی هستند و امیدوارم ما هم بتوانیم خدمتی هرچند کوچک به زائران عزیز حضرت اباعبدالله(ع) ارائه کنیم.

 

تاریخ انتشار :۲۶ آبان ۱۳۹۵

برچسب‌ها:, ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مروری بر زندگی جان وین در سالگرد تولدش

    تریبون هنر: ماریون روبرت موریسون با نام هنری جان وین (John Wayne) در سال ۱۹۰۷ در شهر وینترست در ایالت آیووا آمریکا به دنیا آمد. وی در کالیفرنیا بزرگ شد و با کسب بورس ورزشی به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی رفت. در تعطیلات تابستان کارگر استودیوی فوکس شد و خیلی زود […]

  • نقد «بنشی های اینیشرین»؛ آغاز پوچی با پایان یک دلخوشی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: ارزش عمر آدم به چیست؟ باقی ماندن چه چیزی از انسان در گذر سال ها، عمر او را پربار می کند؟ ما باید چه کار کنیم که در گذر عمر، پوچ و بیهوده نباشیم؟ فیلم بنشی های اینیشرین (banshees of inisherin) پاسخ غم انگیزی به […]

  • خودکشی هنرمندان ایرانی: از آزاده نامداری و زهره فکور صبور تا صادق هدایت و غزاله علیزاده

    تریبون هنر: خودکشی هنرمندان در ایران و جهان، نمونه های فراوانی دارد. خودکشی هایی که عمدتا نتیجه افسردگی این افراد هستند. افسردگی چهره ندارد، در این گزارش به چندین هنرمند داخلی و جهانی پرداختیم که بخاطر افسردگی به زندگیشان پایان دادند. این موضوع همیشه پرسیده می‌شود، یک پایان تلخ بهتر […]

  • حامیان اصلی فیلم برادران لیلا چه کسانی هستند؟

    تریبون هنر: سید عبدالجواد موسوی در خبر آنلاین نوشت: این روزها به طعنه و گلایه زیاد شنیده ایم که در مملکت ما همه شده اند منتقد فیلم. مشخصا هم به فیلم برادران لیلا اشاره می کنند که از زمان پخشش در فضای مجازی کم تر کسی درباره اش اظهار نظر […]

  • سریال آخرین بازمانده از ما: رویای به حقیقت پیوسته ی گیمرها

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: اگر گیمر هستید سریال «آخرین بازمانده از ما» برای شما تجربه ای فوق العاده و رویایی به حقیقت پیوسته است. در غیر این صورت با سریالی معمولی مواجه خواهید بود که در دو قسمت پایانی، جذاب می شود. بازی «The Last Of Us» یکی از […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad