Ad

ابطحی در جلسه شورای اداری مدیران ارشاد مازندران مطرح کرد

فعالیت فرهنگی صبوری می‌طلبد

ابطحی درباره خصوصیات یک مدیر فرهنگی، گفت: کار فرهنگی با عجله مغایرت دارد

دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس با اشاره این‌که کار فرهنگی با عجله مغایرت دارد و صبوری می طلبد،‌گفت: صبر ویژگی مهم مدیر فرهنگی است و اگر نباشد عملکرد خوبی حاصل نمی شود.
به گزارش روابط عمومی چهارمین جشنواره فیلم یاس، سیدمصطفی ابطحی در جلسه شورای اداری، مدیر کل، معاونین و روسای ادارات ارشاد اسلامی استان مازندران که در هتل رامسر برگزار شد، با اشاره به این‌که تمایل دارم دغدغه‌های شما را بشنوم و به مرکز انتقال دهم، اظهار کرد: همه شما در جریان هستید که ما در چه وضعیت فرهنگی به سر می بریم و باید دنبال این باشیم که چگونه شاخص‌های فرهنگی خود را ارتقا دهیم.
وی افزود: عده‌ای اعتقاد دارند مشکل از ساختار است، نهادها و تشکل‌های مدنی نیروی فرهنگی تربیت نمی‌کنند و اگراین نهادها وظیفه فرهنگی خود را درست انجام داده بودند، اوضاع به این شکل نبود.
ابطحی ادامه داد: عده‌ای دیگر معتقدند مشکلات فرهنگی ساختاری نیست. مدیران فرهنگی خلاقیت و ابتکار لازم را ندارند و شناخت‌ آنها در این زمینه کامل نیست.
مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری، اضافه کرد: عده‌ای دیگر هم معتقدند که راهبرد فرهنگی باید بتواند از ساختار، هویت و تاریخ ریشه بگیرد تا بتواند تکلیف امروز را مشخص کند.
ابطحی صحبت‌های خود را با یک مقایسه تکمیل کرد و گفت: هر کدام از ما ممکن است به یکی از این سه مقوله معتقد باشیم. در اینجا با اشاره به سینمای امریکا بیان می‌کنم که کشورهای دیگر به مسئله فرهنگ از چه زاویه‌ای نگاه می‌کنند. سینمای امریکا برای منافع حیاتی این کشور مقدم‌تر از وزارت دفاع است.
وی ادامه داد: درجهانی زندگی می‌کنیم که رقیبان از فرهنگ در جهت منافع و مصالح ملی‌ به نحو مقتضی استفاده می‌کنند. اما ما در این زمینه موفق عمل نکرده‌ایم و دلیل این نتوانستن را باید درآن سه بخشی که در ابتدا ارائه دادم، جستجو کرد.
ابطحی دلیل این مشکل را در عدم استقلال فرهنگ در جامعه، دانست و گفت: تصورهمه این است که قادرند مسئله فرهنگی را حل و فصل کنند. درحالی‌که هنوزتفاوت مشکل فرهنگی، چالش فرهنگی و بحران فرهنگی را شاید درست درک نکرده‌اند.
وی افزود: در جامعه‌ای که فرهنگ در ردیف آخر توجه باشد و در جامعه‌ای که نگاه مهندسی غالب باشد، نمی توان درباره فرهنگ صحبت کرد. وقتی مهندسان کار فرهنگی می کنند، حاصل از این بهتر نخواهد شد.
این مدیر فرهنگی با اشاره به حیاتی بودن فرهنگ، تصریح کرد: جامعه‌شناسی و تاریخ فرهنگی مواردی آموختنی است، اما ما توجهاتی به این موضوعات نداریم و ساده از کنار آنها می گذریم. افرادی در حوزه فرهنگ وارد می‌شوند که شاید قادر نباشند. بنابراین عاملان فرهنگی در این میان کم تقصیر نیستند.
وی ادامه داد: کسی که فکر مهندسی دارد، پروژه محور است و کسی که کار فرهنگی می‌کند، باید پروسه محور باشد. مهندس‌ها نمی‌توانند مشکلات درس عشق را حل کنند، اما این مرحله به دست فرهنگی‌ها قابل حل است.
ابطحی درباره خصوصیات یک مدیر فرهنگی، گفت: کار فرهنگی با عجله مغایرت دارد، صبوری و شکیبایی می طلبد. صبر یک ویژگی مدیر فرهنگی است و اگر نباشد عملکرد خوبی حاصل نمی شود.
این مدیر فرهنگی با تاکید به بهره‌گیری از تکنولوژی، ادامه داد: امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از اولویت‌ها آخرین تکنولوژی‌ها در حوزه فرهنگ تعریف شده است. اگر این دانش روز وجود نداشته باشد، ما قادر نخواهیم بود از منافع فرهنگی به نحو درست استفاده کنیم.
وی افزود: تکنولوژی ظرفیت عجیبی برای ما ایجاد کرده که اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم باخته‌ایم.
ابطحی با اشاره به تصویری که رقیبان سعی دارند از کشورما در سطح دنیا بازنمایی کنند، گفت: امروز رقبای جدی داریم و برای اینکه خود را ثابت کنیم مجبوریم تصویر درستی از خود ارائه دهیم.
وی ادامه داد: امروز جنگ بر سر تصویر است و همه می خواهند تصویر دوست داشتنی‌تری از خود ارائه دهند. اگر با ما می جنگند به این دلیل است که میخواهند تصویر ایران را در دنیا خراب کنند.
ابطحی گفت: ایران هراسی و اسلام هراسی به معنای تخریب تصویر اسلام است و ما در حوزه فرهنگ باید این تصویر را مناسب جلوه دهیم.
ابطحی با اشاره به راه‌اندازی VOD در حوزه سینما، تصریح کرد: ما در سازمان سینمایی با استفاده از تکنولوژی روز دنیا همت بلندی در حوزه سینما و شبکه نمایش خانگی به خرج دادیم.
وی ادامه داد: با گسترش VOD مخاطبان آثار موسیقی، تئاتر و فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها را در اختیار مخاطبان ایران و جهان قرار می‌دهیم و از ذلت دانلود به عزت آپلود خواهیم رسید.

تاریخ انتشار :۲۶ آذر ۱۳۹۵

برچسب‌ها:,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • از مایکل جکسون تا پسر بروسلی: کشف چیزهای عجیب در جسد سلبریتی‌ها

    تریبون هنر: از مایکل جکسون و رابین ویلیامز و پسر بروسلی تا هیث لجر و دختر الویس پریسلی، سلبریتی های محتلفی بوده اند که سرنوشت تراژیکی داشته‌اند؛ اما بررسی‌های پس از مرگشان از نکات غافلگیر کننده‌ای در خصوص مرگ آن‌ها پرده برداشته است.   مرگ همیشه اتفاقی غم انگیز است، بخصوص وقتی برای شخصی شناخته شده رخ می‌دهد. به گزارش تریبون هنر، گرچه بسیاری از سلبریتی‌ها سرنوشت تراژیکی داشته‌اند، اما بررسی‌های […]

  • فیلم آسمان غرب

    تریبون هنر: «آسمان غرب» پس از سال‌ها در سینمای ایران در قالب یک اکشن جنگی، هوایی، روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان کبرای هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روزهای نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای حفظ وطن به تصویر می‌کشد. میلاد کی‌مرام، امیرحسین […]

  • فیلم پرویزخان

    تریبون هنر: بعد از مدت ها بار دیگر نوبت به یک فیلم سینمایی ورزشی رسیده ؛ فیلم «پرویز خان» ساخته علی ثقفی که برشی است از زندگی زنده یاد پرویز دهداری، مرد اخلاق فوتبال ایران. خوشبختانه این فیلم در چهل و دومین جشنواره فجر توانست جوایز یادی کسب کند. حافظه […]

  • ناصرالدین‌شاه؛ دستاویز جدید ساسی‌مانکن برای وایرال شدن

    تریبون هنر: هدیه عید امسال «ساسی‌مانکن» به طرفدارانش قطعه‌ای است به سیاق آهنگ‌های پنج سال گذشته‌اش، مملو از تکیه‌کلام‌های بی‌پروای جنسی که این روزها با توسل به گریم‌های مشابه دو شخصیت تاریخی و ساخت کلیپی بی‌ربط به آنچه می‌خواند، در حال دست به دست شدن در فضای مجازی است.   […]

  • نگاهی به فیلم «دروغ‌های زیبا» ساختۀ مرتضی آتش‌زمزم

    تریبون هنر: فیلم «دروغ‌های زیبا» در بازتاب همزیستی فرهنگی میان دو خانوادۀ مسلمان و بودایی، جاذبۀ خاص خودش را دارد و در روایت آن موفق بوده است. این همزیستی و دوستی و نزدیکی تا جایی است که شاید مدت‌ها متوجه نشویم، این دو خانواده از دو کیش و آیین متفاوت‌اند. […]

Ad
Ad
Ad
Ad