پله در فرار به سوی پیروزی و گل به یادماندنی اش / در تریبون هنر ببینید
یادداشت بابک صحراییتریبون هنر _ بابک صحرایی: فرار به سوی پیروزی به کارگردانی جان هیوستون، بهترین و محبوب ترین فیلم درباره فوتبال است. برای نسل هایی که بازی های پله در داخل زمین فوتبال را ندیده اند، فرار به سوی پیروزی زیباترین و شیرین ترین تصویر از این بازیکن افسانه ای است.
فرار به سوی پیروزی در سال ۱۹۸۱ بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده. البته پایان فیلم تفاوت هایی با آنچه در واقعیت رخ داده دارد و پله در این فیلم نقش یک شخصیت واقعی را بازی می کند.
سکانس قیچی برگردان و گل پله به آلمان ها و پنالتی گرفتن سیلوستر استالونه در این فیلم تبدیل به سکانس هایی ماندگار در ذهن مردم جهان شده اند.
جان هیوستون فرار به سوی پیروزی را در ۷۵ سالگی می سازد. بابی مور فوتبالیست مشهور انگلیسی و چندین بازیکن سرشناس دیگر نیز در این فیلم حضور دارند.
قصه واقعی فرار به سوی پیروزی
قصه واقعی فیلم مربوط به بازی تیم اف سی استارت از اوکراین با فلاک الف از آلمان است. ششم آگوست ۱۹۴۱ اولین بازی این دو تیم برگزار می شود و تیم آلمانی پنج بر یک می بازد. گشتاپو برای جبران شکست سه روز بعد یک بازی برگشت برگزار می کنند و تیم اوکراینی را تهدید می کنند که نباید برنده بازی باشند. با این وجود به خاطر غرور ملی شکل گرفته در برابر آلمان نازی، تیم اوکراینی مجددا بازی را می برد که باعث می شود در طی چندین ماه بعد از بازی، سه تا از بازیکنان تیم کشته و تیرباران شوند.
روال بازی دوم همان چیزی است که در فرار به سوی پیروزی دیده می شود. با تفاوت هایی از قبیل امکان فرار بازیکنان در بین دو نیمه و پایان فیلم که بازیکن ها توسط مردم فراری داده می شوند. در حقیقت بعضی از بازیکن ها به اردوهای کار نازی ها فرستاده می شوند و برخی هم می میرند.
پله نقش گونچارنکو بازیکن اوکراینی را بازی می کند که در بازی برگشت همه بازیکن های تیم آلمانی را دریبل می زند و مقابل دروازه خالی، برای تحقیر آلمان ها توپ را به بیرون می زند. پله در ۴۱ سالگی در این فیلم بازی کرده. ده سال بعد از باز نشستگی اش. او به این خاطر که قرار بوده نقش یک فوتبالیست شجاع واقعی را بازی کند می پذیرد که در فرار به سوی پیروزی بازیگری را هم تجربه کند.
در ادامه می توانید سکانس دریبل زدن و گل قیچی برگردان پله در فیلم فرار به سوی پیروزی را ببینید
نویسنده: بابک صحرایی
منبع: تریبون هنر
تاریخ انتشار :۷ خرداد ۱۴۰۰