فیلم میجر؛ بومی و مدرن / به کارگردانی احسان عبدی پور و بازی حمید فرخ نژاد
یادداشت حمید عبدالحسینیتریبون هنر: فیلم میجر یک نمونه ی کامل از تسلط و شناخت فیلمساز بر اجزای یک فیلم است که جهان بینی اثرش را به خوبی بازتاب می دهد .
احسان عبدی پور در این بهترین فیلمش از همان مرحله ی فیلمنامه بامقدمه ای به اندازه به تعریف و تشریح موقعیت و پردازش شخصیتها می پردازد. او ازطریق به کارگیری توامان مناسبات جغرافیای بومی محل وقوع رخدادها و در اشلی گسترده مسائل مبتلا به جامعه ی ایرانی، صرف نظر از اقلیم مشخص، به پیکر بندی قصه و توالی رخدادها می پردازد به طوری که انسجام ریتمیک در هیچ بخشی دچار گسست نمی شود و قوام خودرا تا پایان و حتی درموقعیت انتهایی همچنان تداوم می بخشد.
میجر در اجرا نیز تطابقی فکر شده با ساختارفیلمنامه دارد. به کارگرفتن ساختاری پویا ، دینامیک و پرکشش از نکات قابل اشاره دراین زمینه است. فیلمبرداری قابل تامل محمود کلاری که ارزش های بصری و زیبایی شناسانه ای را به اثر بخشیده و نیز تدوینی باقطع های به هنگام درجهت ایجاد تنوع نقطه دید مخاطب از دیگر نکات ارزشمند این فیلم است.
در حوزه بازی ها نیز فیلم با دستاورد چشمگیری مواجه است. قرارگرفتن بازیگر با تجربه ای چون حمید فرخ نژاد که به جد بازی فوق العاده ای از خود ارائه می دهد و بار فیلم را تا انتها به دوش می کشد درکنار بازیگرانی عمدتا بومی و ایجاد توازن میان این دو سبک از تیز هوشی و کاردانی فیلمساز و میزان شناخت او از آدم های زادگاهش نشات می گیرد.
میجر فیلمی سرپا ، شوخ و البته تلخی ست که حرف مهمش را نه در قالب بیانیه که در قامت سینما و قصه ی آدم هایش می زند و دل مخاطب را به دست می آورد .
نویسنده: حمید عبدالحسینی
منبع: تریبون هنر
تاریخ انتشار :۲۰ خرداد ۱۴۰۰