Ad

در جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان

سید جواد هاشمی: فیلم هایم را به سبک غربی می سازم

با ماندن و بازنگشتن مخالفم

تریبون هنر: سید جواد هاشمی گفت: سعی کردم در کشوری که آمار مهاجرت دارد، تلنگری به کودکان بزنم تا کشورشان را بسازند. می‌خواستم به کودکان بگویم اگر از ایران بروید شاید اتفاقات خوبی نیفتد.

نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «شهر گربه‌ها» با حضور عوامل و بازیگران فیلم با اجرای «امیرحسین اشرفی» در سالن شماره ۲ خانه جشنواره (سینما فرهنگ) برگزار شد.

به گزارش تریبون هنر به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در ابتدا «سیدجواد هاشمی» کارگردان «شهر گربه‌ها» گفت: در ابتدا به روح بزرگ «ساناز نادری» درود می‌فرستم که نتوانست کار خود را ببیند و درگذشت «فتحعلی اویسی» و «عزت‌الله مهرآوران» را تسلیت عرض می‌کنم. «شهر گربه‌ها» فیلمی در ادامه کارهای قبلی من است. کودکان این روزها کارهای فانتزی خوبی نمی‌بینند و متاسفانه کودکان به سمتی هدایت می‌شوند که شایسته نیست.

او ادامه داد: تمام تلاش من این است که با کمک بخش خصوصی کار خوبی تحویل دهم. من هرگر نویسنده خوبی نبودم و همیشه در متن مشکل داشتم اما می‌خواستم در مجموع هم برای کودکان و هم بزرگسالان فیلم بسازم. سعی کردم در کشوری که آمار مهاجرت دارد، تلنگری به کودکان بزنم تا کشورشان را بسازند. می‌خواستم به کودکان بگویم اگر از ایران بروید شاید اتفاقات خوبی نیفتد.

سید جواد هاشمی در جواب به خبرنگاری که معتقد بود سفر به خارج و مهاجرت را کاملاً منفی نشان دادی گفت که خیر با رفتن مخالف نیستم اما با ماندن و بازنگشتن مخالفم. دانشمندان ما نیز که رفته‌اند نیز ایکاش که بازمی‌گشتند تا کشور خود را آباد کنند. آنان قبل از اینکه بروند نخبه بودند نه زمانی که مهاجرت کردند.

او در پاسخ به صحبتی که گفته شد فضای فیلم موزیکال غزبی است گفت: زمانی که این سبک از موسیقی‌ها در حال ترویج است و بچه‌ها از آنها استفاده می‌کنند، من هم باید از همان‌ها در فیلمم استفاده کنم تا بتوانم آنها را جذب کنم. استفاده از رقص محلی و موسیقی سنتی که بچه‌های ما از آنها چندان اطلاعی ندارند و آشنا نیستند باعث می‌شود که بچه‌ها با فیلم من ارتباط برقرار نکنند. من فیلم‌های خودم را فانتزی و شبیه کارهای غربی می‌سازم و تا می‌توانم تا آخر عمر فیلم‌هایم را شبیه غربی‌ها تولید می‌کنم. خیلی ناراحتم اما بچه‌های ما رستم را نمی‌شناسند من هم مجبورم از موضوعاتی استفاده کنم که بچه‌ها دوستشان داشته باشند”.

«امین زندگانی» یکی از بازیگران فیلم درباره حضور در این فیلم عنوان کرد: من فکر می‌کنم نسل زیادی از بازیگران مانند زنده‌یاد «علی سلیمانی» تحت‌تأثیر آموزش‌های سیدجواد هاشمی بودند. من در سه کار با آقای هاشمی همکاری داشتم و امیدوارم خداوند به او عمر باعزت بدهد تا در بخش کودکان و نوجوانان همچنان پرتلاش کار کند. فرار فرهنگی از فرار مغزها مهم‌تر است که باید در این باره کاری کرد.

 

امین زندگانی و سید جواد هاشمی

 

«الیکا عبدالرزاقی» نیز درباره نقش‌آفرینی خود در «شهر گربه‌ها» گفت: همیشه به امین حسادت می‌کردم که در سینمای کودک فعالیت می‌کند. آقای هاشمی بسیار کاربلد است. من در این فیلم خودم را به کارگردان سپردم و واقعا از کار کردن با او لذت بردم.

در ادامه «نیوشا ضیغمی» درباره نحوه حضور خود در این فیلم گفت: خوشحال هستم کارگردانی مانند سیدجواد هاشمی برای نسل آینده خوراک فرهنگی می‌سازد و فیلم‌های بسیار خوبی تولید کرده است.

او اظهار داشت: زنده‌یاد «کامبوزیا پرتوی» و زنده‌یاد «فرشته طائرپور» سهم زیادی در ساخت فیلم در عرصه سینمای کودک و نوجوان داشتند و ما باید به آنها ادای دین کنیم و مدیون آن‌ها هستیم.

ضیغمی در ادامه گفت: «سید جواد هاشمی» برای سینمای کودک و نوجوان زحمت می‌کشد و این بسیار هزینه‌بردار است اما او پیگیر این سینما است و به آینده کودکان فکر می‌کند. امیدوارم بیش از این به سینمای کودک و نوجوان بها داده شود.

«یوسف تیموری» بازیگر فیلم در ادامه افزود: کار کردن در کنار هنرمندان خوب افتخاری برای من بود. من در ابتدا هم بازیگری را از کار کودک شروع کردم و مدتی از این فضا دور بودم اما کار موفقی بود و بابت آن به خودم افتخار می‌کنم.

در بخش دیگری از این نشست، هاشمی درخصوص نحوه همراه کردن کودک با فیلم عنوان کرد: همیشه سعی کردم فیلم‌هایم خوش‌منظر باشد و در این مسیر تمام تلاشم را کرده‌ام. در سینما با پدیده‌ای آشنا شدم و آن هم این بود که مادری در سینما آزادی مرا دید و سمت من آمد و گفت فرزندم من را کلافه کرده و روزی حداقل سه سانس فیلم «آهوی پیشونی سفید» را می‌بیند و از این بابت ناراحتم! داخل سینما به همان کودک گفتم خسته نشدی؟ گفت نه! شوق و هیجان این کودک ستودنی بود و من را تحت تاثیر قرار داد… شاید برخی‌ها بابت این فیلم‌ها من را مورد ناسزا قرار دادند اما من سعی کردم کارهای خوبی بسازم.

یوسف تیموری هم اضافه کرد: خلاقیتی که در کار ما وجود دارد گاهی وقت‌ها مورد تمسخر قرار می‌گیرد و برخی‌ها همیشه معترض هستند. اعتراض به نقش‌ها و بازی بازیگران ما را دائما گمراه می‌کند.

در پایان سید جواد هاشمی از ساخت سری دوم این فیلم خبر داد و انتهای نشست خبری به پاسخگویی به سوالات خبرنگاران نوجوان اختصاص داشت.

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۲۰ مهر ۱۴۰۰

برچسب‌ها:, , , , , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad