چرا کیومرث پوراحمد خودش را حلق آویز کرد؟
تریبون هنر: کیومرث پوراحمد خودش را حلق آویز کرد. اتفاقی شوکه کننده که اندوه بسیاری را در پی داشته و هنوز برای مردم و هنرمندان قابل باور نیست.
به گزارش تریبون هنر، خبر خودکشی کیومرث پوراحمد ظهر امروز ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ منتشر شد. او حدود ساعت یک بامداد شانزدهم فروردین، خودش را حلق آویز کرده و نامه ای هشت صفحه کنار پیکرش پیدا شده که این هنرمند دلایل خودکشی اش را در آن ذکر کرده است.
کیومرث پوراحمد اگرچه ظاهر شوخ طبع و بذله گویی داشت اما سال ها بود که از افسردگی رنج می برد. شرایط زندگی شخصی و همچنین دشواری های فعالیت های هنری و اتفاقات اجتماعی دست به دست هم داده بودند و روح لطیف و ذهن حساس و آگاهش را آشفته کرده بودند.
کارگردان فیلمهای «شب یلدا» و «خواهران غریب» در طول این سالها اظهارنظرهای گوناگونی به اتفاقهای سینمایی و نیز اجتماعی مطرح میکرد. او که همیشه نسبت به ممیزیهای زیاد گلهمند بود، سال ۱۳۹۴ در مراسم یادبود هنرمندان درگذشته گفت: ما به طرز ظالمانهای پیر میشویم. حذفها ما را دقمرگ میکند و ما را میمیراند. ما اگر در ۹۰ سالگی هم بمیریم، جوانمرگ شدهایم. بیشتر مرگ و میرهای هنرمندان در میانسالی بوده، همه پیر میشوند و میمیرند.
او سال گذشته وقتی آخرین فیلمش «پرونده باز است» در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد نیز به شرایط روحی آشفته اش که برآمده از اتفاقات تاخ اجتماعی بوده اشاره کرد. بسیاری از اطرافیان او می دانستند که دغدغه های اجتماعی عمیقی دارد و شرایط آشفته جامعه، آسیب های روحی و روانی فراوانی به او وارد کرده است.
کیومرث پوراحمد در زندگی شخصی نیز زخم های روحی فراوانی را تجربه کرده بود. فیلم زیبای «شب یلدا» بازگویی بخشی از همین دردها و شرح زندگی واقعی خودش است. او در جوانی با جلای وطن همسرش مجبور شد سال ها دور از دخترش مریم زندگی کند و همین مساله رنج و عذاب فراوانی را برایش ایجاد کرد.
کیومرث پوراحمد در سالهای گذشته بخشی از داشتههای سینمایی خود مانند جوایز جشنوارههای داخلی و بینالمللی، لوح تقدیر و سپاس، دیپلم افتخار، لوازم و اکساسوار صحنه، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره آسیا پاسفیک سال ۲۰۰۷ برای ساخت فیلم «اتوبوس شب»، جایزه مروارید شرق جشنواره نپانگ مالزی برای ساخت فیلم «خواهران غریب»، وصیت نامه «پروین دخت یزدانیان» مادرش و بازیگر نقش «بی بی» در مجموعه تلویزیونی«قصه های مجید» و سیمرغهای بلورین جشنواره فیلم فجر را سال ۱۳۸۷، به موزه سینما اهدا کرد.
گواهی عضویت پوراحمد در آکادمی جشنواره آسیاپاسفیک، نمونه قراردادهای کاری برای ساخت سریال هایی چون «سرنخ» و «پرانتز باز» و فیلمهایی که کارگردانی کرده است از جمله اهداییهای این فیلمساز به موزه سینما است. غرفه کیومرث پوراحمد در تالار معاصران موزه سینما قرار دارد.
در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید
تاریخ انتشار :۱۶ فروردین ۱۴۰۲