Ad


رسانه های چین اسکار کارگردانشان را نادیده گرفتند

تریبون هنر: رسانه های رسمی چین و موتورهای جستجوی اینترنتی در این کشور ، خبر کسب جایزه اسکار توسط «کلوئی ژائو» را به طور کلی نادیده گرفتند.

به گزارش تریبون هنر به نقل از وال استریت ژورنال، «کلوئی ژائو» کارگردان فیلم «سرزمین آواره ها» در جوایز اسکار ۲۰۲۱ با کسب جایزه بهترین فیلم و کارگردانی به عنوان اولین زن چینی و دومین زن در جوایز اسکار تاریخ ساز شد اما رسانه های رسمی کشور چین، موتورهای جستجوی اینترنتی و فضای مجازی در کشور زادگاهش با استفاده از ابزار سانسور طوری وانمود کردند که گویی این اتفاق رخ نداده است.

این نخستین بار در تاریخ ۹۳ ساله جوایز سینمایی اسکار بود که جایزه بهترین کارگردانی این رویداد به یک فیلمساز زن آسیایی و غیرسفیدپوست می رسد، اتفاقی که در چین با موجی از پیام های تبریک همراه شد اما تنها چند ساعت بعد تمامی این پیام ها از فضای مجازی حذف شدند.

جستجو نام «کلوئی ژائو» در دو موتور جستجوی اصلی کشور چین یعنی «Baidu» و «Sogou» تنها نتایجی درباره فیلم ها و جوایز قبلی این سینماگر را نشان می دهد و اطلاعاتی درباره موفقیت او در جوایز آکادمی اسکار را نشان نمی دهد.

همچنین شبکه اصلی تلویزیون چین، خبرگزاری رسمی شینهوا و روزنامه رسمی حزب کومونیست چین درمورد موفقیت تاریخی فیلم ساخته «کلوئی ژائو» سکوت اختیار کردند. دو خبرنگار رسانه دولتی چین به وال استریت ژورنال اطلاع دادند به آنها از سوی وزارت تبلیغات چین دستور داده شده گزارشی درباره موفقیت «کلوئی ژائو» مخابره نکنند.

وزارت امور خارجه چین در جریان نشست خبری هفتگی خود نیز از اظهار نظر درباره علت حذف مطالب در فضای مجازی خودداری کرد و اعلام کرد این یک موضوع ،دیپلماتیک نیست.

موفقیت های فیلم «سرزمین آوارها» که به زندگی هیپی های مدرن در آمریکا می پردازد «کلوئی ژائو» سینماگر ۳۹ ساله را به یک افتخار ملی در کشور زادگاهش چین تبدیل کرده بود اما انتشار مجدد انتقاداتی که او در سال ۲۰۱۳ نسبت به کشورش مطرح کرده بود ، حواشی زیادی برای این کارگردان ایجاده کرده است. «ژائو» حدود یک دهه پیش در مصاحبه ای که به او نسبت داده شده عنوان کرده چین جایی است که در همه جای آن دروغ وجود دارد و او همچنین گفته ، اکنون کشورش آمریکاست.

پیش از این برخی از چینی های ملی گرا و افراطی در فضای مجازی با واکنش به این صحبت ها، «کلوئی ژائو» را یک خائن توصیف کرده بودند و اکران این فیلم در سینماهای چین نیز در هاله ای ابهام قرار داد.

تاریخ انتشار :۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

برچسب‌ها:, ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • با رکوردداران کنسرت موسیقی در سال ۱۴۰۲ آشنا شوید

    تریبون هنر: هنوز یک‌ماه از سال جدید نگذشته که قیمت بلیت‌های موسیقی ۱۰۰هزار تومان گران‌تر شده و بلیت کنسرت‌ها نزدیک به ۹۰۰هزار تومان به‌خصوص در کنسرت‌های پاپ دیده می‌شود. در دیگر شهرها هم قیمت بلیت‌ها تا سقف ۶۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد که سقف قیمت در سال گذشته به ۵۰۰هزار […]

  • رضا داودنژاد، «مصائب شیرین»، کات!

    تریبون هنر: مخابره خبر درگذشت رضا داودنژاد در شامگاه ۱۳ فروردین ماه در حالی که چند سال قبل در چنین روزی خبر درگذشت جمشید مشایخی را مخابره کردیم، آنقدر سخت بود که برای انتشارش تامل کردیم، به چند نفر زنگ زدیم، فکر می‌کردیم دروغ ۱۳ فروردین ماه است اما گویا […]

  • ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

    تریبون هنر: فیلم «بی‌بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد. در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی خبرگزاری مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی […]

  • کدام فیلم ها در سینمای ۱۴۰۲ توقعات را برآورده نکرده؟

    تریبون هنر: ایرنا نوشت: سال ۱۴۰۲ سالی غیرقابل پیش‌بینی برای گیشه سینماها بود. سالی که اخبار فروش ۱۰۰۰میلیاردی تمام سینما را گرفته بود و در این بین فیلم‌هایی آمدند و رفتند که هیچ‌کس متوجه آن‌ها نشد. از دومین فیلم کارگردان فسیل گرفته تا کمدی ویلای ساحلی که توقع‌ها را نسبت […]

  • از مایکل جکسون تا پسر بروسلی: کشف چیزهای عجیب در جسد سلبریتی‌ها

    تریبون هنر: از مایکل جکسون و رابین ویلیامز و پسر بروسلی تا هیث لجر و دختر الویس پریسلی، سلبریتی های محتلفی بوده اند که سرنوشت تراژیکی داشته‌اند؛ اما بررسی‌های پس از مرگشان از نکات غافلگیر کننده‌ای در خصوص مرگ آن‌ها پرده برداشته است.   مرگ همیشه اتفاقی غم انگیز است، بخصوص […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad