Ad


مسعود فراستی به کارگردان عنکبوت مقدس: تو سگ کی باشی که بخواهی شیعه را بزنی؟

تریبون هنر: مسعود فراستی درباره فیلم عنکبوت مقدس گفت: این یک اثر مفلوک، حقیر بی‌همه چیز و بی‌وطن و غلط است،

مسعود فراستی منتقد سینما در نشست سیر و تحول رسانه‌ای انقلاب اسلامی که به مناسبت چهلمین روز درگذشت نادر طالب زاده در شهر زنجان برگزار شد، به سوالات حاضران در مورد فیلم عنکبوت مقدس و جایزه این فیلم در جشنواره فیلم کن پاسخ داد.

فراستی در بخشی از این نشست درباره‌ی واکنش‌ها به فیلم عنکبوت مقدس گفت: «یک بار گفتم اینجا هم می‌گویم؛ این اثر اصلاً فیلم نیست. این یک اثر مفلوک، حقیر، بی‌وطن و بی‌همه‌چیز است. پس غلط کرده که بتواند به امام رضا توهین کند. اصلاً در این حد نیست. از این رو این اندازه حساسیت هم نیاز نبود.»

او در ادامه گفت: کارگردانش گفته می خواستم شیعه را بزنم. تو سگ کی باشی؟ تو اصلا اندازه این حرف ها نیستی. یک موقغی تو یک اندازه ای داری. مثلا فرهادیه. حالا من باهاش کشتی جدی می گیرم. یک موقغی این بچه جقل نیمه دانمارکی و نیمه کجایی است که من نمی دانم کی است. این اصلا قابل این حرف ها نیست. باید بهش گفت خفه شو بشین.

وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران که واکنش وجدان جمعی را به او متذکر شد، در پاسخ گفت: «وجدان جمعی آبادان است نه جشنواره فیلم کن.»

این منتقد سینما گفت: بعد از چهار دهه هنوز به سینمایی نرسیده‌ایم که بتوانیم بگوییم سینمای ما سینمای مردم و انقلاب است و سینما نداریم و فقط چندین فیلم خوب وجود دارد که عمدتاً راجع به جنگ است، همانند مجموعه روایت فتح، دیدبان، مهاجر و… که خوشبختانه فیلم «موقعیت مهدی» که بوی آوینی و روایت فتح را می‌دهد نیز جزو فیلم‌های خوب بود.

وی تصریح کرد: ما در هیچ زمینه‌ای فرهنگ نقد نداریم و همین فرهنگ ما را عقب انداخته است و هنوز در گام‌های اولیه و در حال آزمون و خطا هستیم.

فراستی با انتقاد از اینکه این آزمون و خطا همچنان در سینمای ما ادامه دارد و بها ندادن به نقدهای سینمایی از دیگر مشکلات ماست، افزود: متاسفانه فرهنگ نقد در بحث سیاست، اقتصاد و هنر را برنمی‌تابیم و همین موضوع موجب عقب ماندگی ما می‌شود، چرا که چیزی بیرون از نقد اتفاق نمی‌افتد.

مترجم و منتقد سینما ادامه داد: فرماندههان شاخص در جنگ بسیار داریم ما افرادی داریم که می‌خواهیم با آن‌ها زندگی کنیم و فیلم ساز با خودآگاه و ناخودآگاه این شخصیت مانوس می‌شود و همین موجب می‌شود تا آن شخصیت فرم بگیرد و به همان میزان می‌توان کاراکتر را به نمایش درآورد.

وی افزود: هیچ چیزی بیرون از نقد اتفاق نمی‌افتد و پرسش و نقد باید کرد تا بتوان قدم برداشت وگرنه در این دایره بسته گفتمان فرهنگی درجا خواهیم زد، امروز بی‌خود نگوییم وضعیت ما خوب است، وضعیت ما در فرهنگ بد است.

سردبیر مجله فرم و نقد با بیان اینکه در حال تکرار گذشته هستیم؛ البته گذشته را نمی‌توانیم تکرار کنیم، بلکه از آن عقب می‌رویم، گفت: نادر طالب‌زاده پیش از اینکه هنرمند باشد، آدم سیاسی حرفه‌ای با رسانه بود و هیچ کسی اندازه نادر طالب‌زاده آدم رسانه‌ای انقلاب ما نبود.

وی افزود: ما تا محفل‌هایی را نداشته باشیم که بحث نظری در آن باشد و آرام آرام با زحمت اینها بارور شوند به جایی نخواهیم رسید، ما آدم اساسی داریم، اما اینها دستشان به جایی بند نیست.

فراستی گفت: من همینجا پیشنهاد می‌کنم که در زنجان یک گروه مستندسازی از افرادی که علاقه‌مند و وارد به کار هستند تشکیل شود و وزیر هم بیاید از شما حمایت کند، اما برای راه‌اندازی این گروه باید محفل‌های هفتگی داشته باشید و در آن مستندهای خوب جهان و ایران از جمله نادر را ببینید.

این منتقد سینما درباره واکنش‌ها به فیلم «عنکبوت مقدس» گفت: من یکبار گفتم اینجا هم می‌گویم، این اصلا فیلم نیست، که به آن جبهه می‌گیرید، این یک اثر مفلوک، حقیر بی‌همه چیز و بی‌وطن و غلط است، پس اصلا غلط کرده بتواند به امام رضا توهین کند، اصلا در این حد نیست، از این رو این اندازه حساسیت نیز نیاز نیست.

 

در ادامه ویدئوی صحبت های مسعود فراستی درباره عنکبوت مقدس را می توانید در تریبون هنر ببینید

 

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

دانلود ویدیو

تاریخ انتشار :۲۰ خرداد ۱۴۰۱

برچسب‌ها:,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • با رکوردداران کنسرت موسیقی در سال ۱۴۰۲ آشنا شوید

    تریبون هنر: هنوز یک‌ماه از سال جدید نگذشته که قیمت بلیت‌های موسیقی ۱۰۰هزار تومان گران‌تر شده و بلیت کنسرت‌ها نزدیک به ۹۰۰هزار تومان به‌خصوص در کنسرت‌های پاپ دیده می‌شود. در دیگر شهرها هم قیمت بلیت‌ها تا سقف ۶۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد که سقف قیمت در سال گذشته به ۵۰۰هزار […]

  • رضا داودنژاد، «مصائب شیرین»، کات!

    تریبون هنر: مخابره خبر درگذشت رضا داودنژاد در شامگاه ۱۳ فروردین ماه در حالی که چند سال قبل در چنین روزی خبر درگذشت جمشید مشایخی را مخابره کردیم، آنقدر سخت بود که برای انتشارش تامل کردیم، به چند نفر زنگ زدیم، فکر می‌کردیم دروغ ۱۳ فروردین ماه است اما گویا […]

  • ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

    تریبون هنر: فیلم «بی‌بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد. در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی خبرگزاری مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی […]

  • کدام فیلم ها در سینمای ۱۴۰۲ توقعات را برآورده نکرده؟

    تریبون هنر: ایرنا نوشت: سال ۱۴۰۲ سالی غیرقابل پیش‌بینی برای گیشه سینماها بود. سالی که اخبار فروش ۱۰۰۰میلیاردی تمام سینما را گرفته بود و در این بین فیلم‌هایی آمدند و رفتند که هیچ‌کس متوجه آن‌ها نشد. از دومین فیلم کارگردان فسیل گرفته تا کمدی ویلای ساحلی که توقع‌ها را نسبت […]

  • از مایکل جکسون تا پسر بروسلی: کشف چیزهای عجیب در جسد سلبریتی‌ها

    تریبون هنر: از مایکل جکسون و رابین ویلیامز و پسر بروسلی تا هیث لجر و دختر الویس پریسلی، سلبریتی های محتلفی بوده اند که سرنوشت تراژیکی داشته‌اند؛ اما بررسی‌های پس از مرگشان از نکات غافلگیر کننده‌ای در خصوص مرگ آن‌ها پرده برداشته است.   مرگ همیشه اتفاقی غم انگیز است، بخصوص […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad