Ad


نقد سریال لوپن: تلفیق احمقانه جیمزباند و شرلوک هولمز

به قلم بابک صحرایی

تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال لوپن، اولین سریال فرانسوی است که توسط نتفلیکس پخش شده و در رده پرمخاطب ترین سریال های ۲۰۲۱ قرار گرفته است. سریال حادثه ای – جنایی که رگه های عاشقانه و خانوادگی دارد. از نظر بازیگری و کارگردانی و جلوه های ویژه در سطح خوبی قرار دارد. به این ترتیب سریال لوپن تمام مولفه های جذب مخاطب را با خود به همراه دارد. سریال خوش ساختی که برای تفریح و سرگرمی مخاطب ساخته شده است.

سریال لوپن با تمام جذابیت هایش به شدت از ضعف فیلمنامه رنج می برد. حوادث بدون منطق و احمق فرض کردن مخاطب مهم ترین مشکل این سریال است. کاراکتر لوپن با بازی خوب عمر سی، تلفیقی از جیمزباند و شرلوک هولمز است. با این تفاوت که هوش و توانمندی اش ساختگی و ابلهانه است. او بدون هیچ منطقی هر راز و معمایی را کشف می کند. به شکل مضحکی از هر مهلکه ای جان سالم به در می برد و نکته مهم تر اینکه همه از او فریب می خورند. لباس پلیس ها را می پوشد و دزدی می کند. لباس خدمتکارها را می پوشد و وارد موزه لوور می شود، سرقتش را انجام می دهد و به سادگی هم خارج می شود. با وجودی که تحت تعقیب پلیس است به راحتی همه جا می رود. تغییر چهره هایی با گریم هایی ساده انجام می دهد و هیچکس متوجهش نمی شود. در تمام درگیری های فیزیکی هم برنده است.

سریال لوپن با یک بازنویسی فیلمنامه و رفع کردن حفره هایش در منطق حوادث، می توانست سریالی به یادماندنی شود اما چنین نشده. به همان اندازه که دارای جذابیت بصری است، دارای ضعف روایی است.

 

چشم نواز و خوش ساخت اما احمقانه

سریال لوپن با چشم نوازی تصاویرش، تدوین خوب با کات های سریع، نشان دادن زیبایی های فرانسه به خصوص شهر پاریس، داستان جنایی و حوادث پی در پی اش و بازیگرهای خوبش، یک سریال سرگرم کننده و مفرح است. بریا مخاطب جدی و سختگیر اما سریالی تا حدی آزار دهنده است. این آزار هم مشخصا به فیلمنامه اش برمی گردد. لوپن مثل جیمزباند با تکیه بر هوش و آمادگی بدنی اش، پیروز تمام حوادث است اما این پیروزی همیشه متکی بر شانس او و حماقت دشمنانش است. مثل شرلوک هولمز با هوشمندی فوق العاده اش تمام معماها را حل می کند اما این هوشمندی فقط ظاهری است و هیچ منطق و مدرکی برای کشف رازها ندارد و فقط حدس می زند و درست از آب درمی آید. او مثل پروفسور در سریال اسپانیایی سرقت پول، تمام حوادث را پیش بینی می کند و از قبل برایشان برنامه ریزی می کند اما بر خلاف پروفسور، این پیش بینی ها با تحقیق و برنامه ریزی قبلی به دست نیامده اند.

 

نقد سریال Lupin

مثالی از ضعف فیلمنامه

به عنوان مثال در یکی از صحنه های فرار لوپن و دوست قدیمی اش، آن ها وارد یک موزه قدیمی می شوند. بر اساس فلش بک ها متوجه می شویم که آن ها در زمان کودکی یک بار به زیر زمین آن موزه آمده اند و از راه مخفی اش گذر کرده اند. حالا بعد از حدودا بیست سال، لوپن تمام پیچ و خم های دالان های تو در توی موزه را به خاطر دارد. ناگهان نقشه موزه هم که بیست سال پیش دزدیده را هم از جیبش درمی آورد. به همین سادگی. در چنین صحنه هایی است که مخاطب جدی احساس می کند احمق فرض شده است.

 

اقتباس از مجموعه های رمان های آرسن لوپن

داستان سریال لوپن با الهام از مجموعه داستان های آرسن لوپن نوشته شده است. مجموعه رمان های کارآگاهی آرسن لوپن در اوایل قرن بیستم در فرانسه منتشر می شوند. در سال ۱۹۰۵، نویسنده ای فرانسوی به نام موریس لوبلان، شخصیتی به اسم آرسن لوپن را خلق می کند که یک دزد نجیب زاده و استاد تغییر قیافه است. او تلفیقی از رابین هود و شرلوک هولمز انگلیسی هاست. دشمن سرمایه داران کثیف فرانسه و حامی فقرا است و هوشی هم اندازه شرلوک دارد. شخصیت آرسن لوپن در این مجموعه داستان ها از محبوب ترین شخصیت های داستانی نزد مردم فرانسه در بیش از صد سال اخیر بوده است. سریال لوپن نیز با اقتباس از همین کاراکتر ساخته شده است.

 

نقد سریال Lupin

 

موفقیت های سریال لوپن

سریال لوپن نوسط جورج کای و فرانسوا اوزان ساخته شده است. شبکه نتفلیکس، فصل اول سریال لوپین را در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۹ دی ۱۳۹۹) منتشر کرد و فصل دوم این سریال نیز در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۱ (۲۱ خرداد ۱۴۰۰) پخش شد.

در این سریال عمر سی، شیرین بوتلا، لودیوین سنیه، کلوتید امه و سوفین گوراب به ایفای نقش پرداخته‌اند.

به گفته شبکه نتفلیکس، سریال Lupin 2021 توانست تنها چهار هفته پس از انتشارش، توسط بیش از ۷۰ میلیون نفر از مشترکان این شبکه دیده شود و در مقام سوم پربازدید‌ترین سریال‌های نتفلیکس قرار بگیرد. طبق آمار نتفلیکس، سریال‌های بریجرتون (Bridgerton) و جادوگر (The Witcher) به ترتیب با ۸۲ و ۷۶ میلیون بازدیدکننده در مقام اول و دوم قرار دارند و سریال‌های خانه کاغذی (Money Heist)، ببر پادشاه (Tiger King) و گامبی وزیر (The Queen’s Gambit) به ترتیب با ۶۵، ۶۴ و ۶۲ میلیون بازدیدکننده در مقام‌های چهارم، پنجم و ششم قرار دارند.

 

نویسنده: بابک صحرایی

منبع: تریبون هنر

 

بیشتر بخوانید

نقد سریال Midnight Mass: ایمان، فلسفه و انحراف

بهترین مینی سریال های خارجی: نقد و معرفی

نقد سریال بازی مرکب: جذابیت برآمده از کمونیسم و نیهیلیسم

نقد سریال Clickbait: فجایع دنیای مجازی / به قلم بابک صحرایی

نقد سریال Time (زمان ۲۰۲۱): رهایی از منجلاب آلودگی

نقد سریال چپلویت با بازی آدرین برودی / به قلم بابک صحرایی

 

در صفحه اینستاگرام تریبون هنر با ما همراه باشید

تاریخ انتشار :۱۴ آبان ۱۴۰۰

برچسب‌ها:, , ,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • فیلم زودپز؛ قدمی رو به جلو برای تمام چهره هایش

    تریبون هنر: زودپز ششمین فیلم سینمایی رامبد جوان در مقام کارگردان است. رامبد جوان به عنوان کارگردان، کارنامه قابل اعتنایی در عرصه سینما دارد. او در عمده فیلم هایی که ساخته توانسته نظر مثبت مخاطب را به خود جلب کند و فیلم هایش عمدتا ضمن موفقیت در گیشه، دارای شاخص […]

  • مرگ آلن دلون؛ روزگار سپری شدن زیبایی های ناب

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: آلن دلون، یکی از نمادهای زیبایی جهان بود. مرگش به یادمان می رود که ما در روزگاری سپری شده زندگی می کنیم، روزگاری سپری شدن زیبایی های ناب. مرگ آلن دلون هشدار زندگی است. انگار زندگی فریاد می زند: آهای، حواست باشه. آلن دلون هم […]

  • یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    یادداشت بابک نوری برای سعید راد
    دیگر از آن نسل طلایی کسی نمانده، جز بهروز خان

    تریبون هنر _ بابک نوری: اگر اون جوری که سینما رو به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنند نگاه کنیم خیلی از ماها با قهرمانها و ضدقهرمانهای سینمای قبل, عاشق و شیفته سینما شدیم و با اون‌ها مشق سینما کردیم … بهروزخان وثوقی ، ناصرخان ملک […]

  • سید جواد یحیوی؛ مجری ممنوع‌الفعالیتی که بازیگری پر کار شد

    تریبون هنر: حالا دیگر دیده شدن نام سید جواد یحیوی به عنوان بازیگر تئاتر اتفاقی تازه نیست چراکه او در این سال‌ها حضور مداومی روی صحنه داشته است. سید جواد یحیوی که نسل جدید تماشاگران شاید خاطره چندانی از اجراهایش در تلویزیون نداشته باشد، در پی ممنوعیتی که سال‌ها پیش […]

  • نامه علیرضا داوودنژاد به عطاران، پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد

    تریبون هنر: علیرضا داودنژاد درباره اکران افتتاحیه فیلم سینمایی «مصائب شیرین ۲»نامه ای را خطاب به رضا عطاران، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، ترلان پروانه و زهرا داودنژاد منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر،چهارشنبه سپری شده ۴ مرداد ماه در پردیس سینمایی «ایران مال» مراسم افتتاحیه فیلم «مصائب شیرین ۲» در […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad