Ad


روبن اوستلوند رئیس داوران جشنواره فیلم کن شد

تریبون هنر: «روبن اوستلوند» فیلمساز سوئدی برنده دو نخل طلا، به عنوان رئیس هیات داوران هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن در ماه آینده میلادی، انتخاب شد.

این کارگردان که به‌خاطر طنزهای اجتماعی تاریکش شناخته می‌شود، سال گذشته برای فیلم «مثلث غم» برنده نخل طلای جشنواره کن شده بود و در سال ۲۰۱۷ نیز برای نخستین بار با فیلم «مربع» این جایزه را کسب کرده بود.

این سینماگر سوئدی در طول این سال‌ها یکی از اعضای ثابت کن بوده است و دو بار نیز در بخش نوعی‌نگاه جشنواره حضور داشته که بار نخست آن به سال ۲۰۰۸ و فیلم «غیرداوطلبانه» و بار دیگر به سال ۲۰۱۴ و فیلم سینمایی «فورس ماژور» بازمی‌گردد که برنده جایزه هیت داوران شد.

فیلم سینمایی «بازی» او نیز در سال ۲۰۱۱ در بخش دوهفته‌کارگردان جشنواره کن رونمایی شد.

«مثلث غم» ساخته جدید «روبن اوستلوند» در شاخه‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اصلی در نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار نامزد دریافت جایزه است.

«اوستلوند» پس از «فرانسیس فورد کاپولا» و «امیر کوستوریکا» سومین سینماگری است که تاکنون دو بار برنده نخل طلای جشنواره کن شده است و نخستین فردی است که پس از دریافت این جایزه بلافاصله ریاست داوران این رویداد سینمایی را بر عهده می‌گیرد.

حضور او در راس هیات داوران جشنواره کن درست ۵۰ سال پس از «اینگرید برگمان» دیگر سینماگر مطرح سوئدی رقم می‌خورد که در سال ۹۷۳ ریاست هیئت داوران کن را برعهده داشت.

 

«اوستلوند» در این باره اظهار کرد: «خوشحال و مفتخرم که برای این جایگاه به من اعتماد شد. هیچ جای دنیا، انتظار برای تماشای فیلم به اندازه بخش رقابتی در جشنواره کن بالا نیست. این یک افتخار است که با بخشی از مخاطبان خبره آن همراه هستم. صادقانه می گویم که فرهنگ سینما در مهمترین دوره خود قرار دارد».

کن در بیانیه‌ای اعلام کرد که «روبن اوستلوند» را برای ادای احترام به فیلم‌های سازش ناپذیر و صریح که مدام از تماشاگران می‌خواهند که خود را به چالش بکشند، برای حضور در راس داوران جشنواره انتخاب کرده است.

«اوستلوند» افزود: «من به عنوان رئیس داوران، کارکرد اجتماعی سینما را به همکارانم در هیات داوران یادآوری خواهم کرد. یک فیلم خوب به تجربه جمعی مربوط می شود، ما را تحریک می کند تا فکر کنیم و ما را به بحث در مورد آنچه دیده ایم برمی‌انگیزد – پس بیایید با هم تماشا کنیم!».

هفتاد و ششمین دوره جشنواره فیلم کن از تاریخ ۱۶ تا ۲۷ می سال ۲۰۲۳ (۲۶ اردیبهشت تا ۶ خرداد ۱۴۰۲) برگزار می‌شود.

تاریخ انتشار :۹ اسفند ۱۴۰۱

برچسب‌ها:,
مطالب مرتبط



شما هم یک دیدگاه ارسال کنید
 

نام




یادداشت آرشیو

  • مینی سریال «بچه گوزن»؛ روایت هیجان انگیز یک رابطه سادومازوخیسمی

    تریبون هنر _ بابک صحرایی: سریال «بچه گوزن» داستان واقعی یک رابطه سادومازوخیسمی (آزارگری و آزارخواهی) است. مرد و زن هر دو گرفتار این بیماری روانی اند با این تفاوت که مرد ظاهری عادی و معمولی دارد اما به اندازه زن که رفتارش بیانگر آشفتگی روحی اش است، بیمار است. […]

  • نگاهی به تاثیر آیین و هنر مردمی در آثار سینمایی و نمایشی
    بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و عباس کیارستمی با تعزیه ایرانی چه کردند

    تریبون هنر: تعزیه، این هنر عامه یکی از عمیق‌ترین هنرهای ایرانی است که در دوره مدرن توجه بسیاری از هنرمندان تراز را در شیوه‌های مختلف هنری به خود جلب کرده است، از جمله آن هنرمندان در سینما حداقل سه سینماگر با نوشتن و یا ساختن و یا الگوگرفتن از پیشنهادهای […]

  • یادداشت حامد حنیفی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه: بی اختیار اشک می‌ریختیم

    تریبون هنر: حامد حنیفی در یادداشتی درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی نوشت: من و اکثریت قریب به اتفاق حضار بی اختیار اشک می‌ریختیم. به گزارش تریبون هنر، حامد حنیفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و منتقد موسیقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه نوشت: […]

  • بابک جهانبخش مرگ با طعم نسکافه به کارگردانی بابک صحرایی

    تریبون هنر: بابک جهانبخش، خواننده برجسته و توانمند موسیقی ایران، یادداشتی را درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به کارگردانی بابک صحرایی منتشر کرد. به گزارش تریبون هنر، بابک جهانبخش در یادداشت خود درباره نمایش «مرگ با طعم نسکافه» و بابک صحرایی ر صفحه اینستاگرامش نوشت: بابک صحرایی فارغ از […]

  • رضا صادقی در مرگ با طعم نسکافه

    تریبون هنر: رضا صادقی در یادداشتی درباره نمایش مرگ با طعم نسکافه به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی نوشت: رفتم چون رفیقم رو ذوست دارم و دعوتش برام محترم بود اما شگفت زده شدم به گزارش تریبون هنر، رضا صادقی خواننده برجسته و مولف موسیقی ایران در یادداشتی به تحلیل […]

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad